E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'siz AB'yi konuştular---

İngiltere'siz AB'yi konuştular

İngiltere'siz AB'yi konuştular
27 Ekim 2016 - 06:47 borsagundem.com

Dr. Klaus Schwab’ın iş dünyası ve ülke liderlerini bir araya getirdiği Dünya Ekonomik Forumu özel toplantısının son ayağı Berlin’de Almanya Başbakanı Merkel’in katılımıyla gerçekleştirildi

2013 yılından beri düzenlenen Dr. Klaus Schwab’ın iş dünyası ve ülke liderlerini bir araya getirerek “Geleceğin konuşulacağı toplantılar” organize etme vizyonu çerçevesinde başlatılan ‘Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Özel Toplantıları’ devlet başkanlarının katılımıyla devam ediyor. WEF kapsamındaki ‘Ülkelerle Strateji Toplantıları’nın 5’incisi Almanya’nın başkenti Berlin de yapıldı. 24 Ekim Pazartesi günü Berlin de Bundeskanzleramt (Federal Chancellery) binasında Angela Merkel’in ve devlet bakanlarının katılımıyla basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının gündemi 23 Haziran’da halk oylaması sonucunda “İngiltere’nin AB üyeliğine devam etmeyeceği kararından sonra AB’nin geleceği, Eurozone’nun Makroekonomik beklentileri ve 4. Sanayi Devrimi’nin etkileri oldu.

WEF tarafından organize edilen bu toplantı ile dünyanın önde gelen liderleri ve iş insanları hem Angela Merkel ile hem de Alman hükümetinin kıdemli bakanları ile doğrudan bağlantı kurma fırsatı buldu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya sınırlı sayıda davet edilen iş dünyası temsilcileri arasında Türkiye’den Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Azizler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz G. Zapsu’nun yanı sıra BDO International CEO’su Martin Roekel, Allianz CEO’su Oliver Bate, Deutsche Bank AG Yönetim Kurulu Başkanı Paul Achleitner, Edelman CEO’su Richard Edelman, Nestle CEO’su Paul Bulcke, Novartis AG Yönetim Kurulu Başkanı Joerg Reinhardt ve Bain&Company Inc. Başkanı Orit Gadiesh gibi iş dünyasının büyük isimleri katıldı.

DÜNYA LİDERLERİ KATILDI

Toplantının ikinci bölümünde devlet bakanlarının katılımıyla akşam yemeği verildi. Buradaki toplantıda ise Almanya ve AB’nin ‘Makroekonomik Durumu’, ‘Ekonomik Fırsatları ve Zorlukları Üzerine Bir Bakış’, ‘Dış Politikası ve Ticaret Görünümü’ ve ‘Ticaret ve yatırım görünümü’ üzerine görüşler paylaşıldı. İlki 2013 yılında Fransa Başbakanı Francois Hollande ile gerçekleştirilen ‘Dünya Liderleri ile Strateji Toplantıları’ 2014 yılında Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2015 yılında İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Mayıs 2016’da David Cameron ev sahipliğinde devam etmişti.

ÜLKE VE BÖLGE STRATEJİSİ

Bundan önceki 4 toplantıya da Türkiye’den temsilci olarak katılan WEF Medya, Teknoloji ve Eğlence Sektörü İcra Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ, “İş dünyası olarak, ülkelerin ve bölgelerin gelecek stratejisini yöneten liderlerden; ülkeleri için çizdikleri yol haritasını ve öngörülerini dinlemenin ve birlikte yorumlamanın bizlere daha iyi değerlendirme imkanı tanıdığına inanıyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)