E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere'nin Brexit kararı piyasaya bomba gibi düştü---

İngiltere'nin Brexit kararı piyasaya bomba gibi düştü

İngiltere'nin Brexit kararı piyasaya bomba gibi düştü
24 Haziran 2016 - 09:53 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda Brexit sonrası piyasada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İngiltere halkı beklenenden cesur çıktı. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılması piyasalara bomba gibi düştü. 40 yıllık serüven son buldu. Cameron’un İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde ki özel statüsünü koruma çabaları boşa gitmişe benziyor. Küresel piyasaların çok yakından takip ettiği Brexit referandumunda, resmi olmayan sonuçlara göre İngiltere vedasını yapmış gibi görünüyor. Bundan sonra uzunca bir müddet dünya ekonomileri çarktan çıkan İngiltere’ ye göre strateji belirleyecek gibi duruyor. Merkez Bankaları’nın ortak hareket edeceği ve dağılan piyasayı nasıl toparlayacakları merak konusu. Sterlin paritesinde ki düşüş ise 1800 pips i geçti. Sterlin gelişmekte olan tüm para birimlerine karşı değer kaybını devam ettiriyor. Özellikle Yen karşısında ki değer kaybı ve USDJPY paritesinde ki hareket ilk olarak BOJ tarafından piyasaya bir müdahale geleceği beklentisini artırıyor. Asya borsalarının tamamı negatif başladı. İngiltere’nin geleceği bir denge arayışında olacak. Sterlinin gelmiş olduğu seviyeleri en son 1985 yılında gördüğünün altını çizmekte fayda var. Dünyayı sallayan referandumun etkileri oldukça uzun sürecek ve fazlasıyla konuşulacak. Riskli varlıklardan kaçan yatırımcılar altında rallinin artmasını sağlıyor. Gece boyunca ciddi bir prim yakalayan değerli metalde önümüzde ki süreçte de yukarı yönlü hareket devam edecek gibi duruyor. Dolar Türk Lirası ile ilgili 3.06-3.20 senaryoları yeniden konuşulmaya başlandı bile. Petrol fiyatları ise 47 dolar seviyelerine kadar geri çekilme yaşadı. Gün içerisinde Almanya ve Amerika’dan gelecek olan verilerin pek bir önemi kalmamış gibi duruyor. Her ne kadar referandum sonuçları netleşse bile İngiltere’nin AB’nin resmi olarak çıkışı, yapmış oldukları ticari anlaşmaların ne şekilde değişeceği soru işareti ama bu durumun bir hayli zaman alacağı belli. Sterlin tarafındaki baskı devam eder %10'ları geçerse büyük ihtimalle Amerika açılış saatlerinde likitide de yaşanan sıkıntıya müdahale etmek için FED' den swap mekanizması ile karşı karşıya kalabiliriz. ''Kara Cuma'' sıfatına yakışan bir gün olacağı belli. Önümüzdeki saatlerde küresel ölçekte Merkez Bankalarından müdahaleler gelmesi ve kurlardaki hareketlenmenin bir miktar sakinleşmesi söz konusu olabilir.

Hollanda ve Fransa'dan ayrılık çağrısı

EUR/USD

Euro için zorlu günler başladı. Euro Bölgesi önemli bir silah arkadaşını kaybetti : İngiltere. Birlikte yaşanan bu ayrılışın ardından tedirginlik, güvensizlik ve domino etkisi sabah itibariyle konuşulmaya başlandı. Sırada Fransa, Hollanda, İspanya ve diğerleri olabilir. Euro üzerindeki baskı devam ediyor. Gece itibariyle 1,1000 seviyesinin altında işlem görmeye başlayan paritede yoğun bir satış baskısı hakim. Aşağı yönlü hareketlerin devamında 1,0900 desteğinin kırılması ile birlikte 1,0835 ve 1,0800 seviyeleri test edilebilir. Kar realizasyonlarında ise 1.1035 ve 1,1100 takip edilebilecek dirençler.

GBPUSD

Brexit oylaması sonrası, resmi olmayan açıklamalara göre ‘’ayrılık’’ kararı çıktı. Gece saatlerinde açılan sandıkların sonuçlarıyla birlikte harekete başlayan paritede oynaklık çok yüksekti %9 oranında değer kaybeden Sterlin 1985 yılından veri ilk kez bu seviyeyi gördü. Gün içerisinde Merkez Bankasından gelen müdahaleler paritelerde düzeltme hareketleri yaşatabilir. İngiltere’nin AB’den ayrılması başlangıç olarak görülürken Birleşik Krallığın dağılması dahi gündeme gelebilir. Tabi bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceği bu çıkış sürecinin nasıl gerçekleşeceği piyasanın gündeminde olacaktır. Uzun bir dönem gündemden düşmeyecek olan BREXİT yeni yol haritasını nasıl oluşturacağı merak konusu. İngiltere Merkez Bankası’ndan ilk açıklamalar gelmeye başladı. Finansal istikrar için gerekli müdahalelerde bulunacaklarını açıklamalarının ardından Avrupa Merkez Bankaları ile acil durum planı yapılacağını bildirdiler. Sterlin’de yaşanan rekor değer kaybı ardından 1,3750 seviyesine kadar toparlanma yaşandı. 1,3700 ve 1,3750 kar realizasyonlarının devamında takip edilebilecek dirençler. Aşağı yönlü hareketlerin devamında ise 1.,3540 ve 1,3425 destekleri test edilebilir.

Brexit kesinleşti! İngiltere AB'den çıkıyor

ALTIN

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışına yönelik referandumun sonuna geldik. Yetkililerden resmi açıklama henüz yapılmasa da Brexit gerçekleşti ve İngiltere birlikle yollarını ayırıyor. Gece 01:00 itibariyle sert yükseliş gösteren altın en son Mart 2014 döneminde gördüğü 1358.12 seviyesine ulaştı. Sabah 07:00 itibariyle altında geri çekilmeler gözlenirken şu sıralarda 1320’lerden fiyatlanıyor. 1309.69 ve 1289.59 destek seviyeleri olarak söylenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 1345.02, 1358.12 ve 1387.40 direnç seviyelerimiz. Volatilitenin bir süre daha çok yüksek olacağını da hatırlatmakta fayda görüyoruz.

A1 Capital

İngiltere Merkez Bankası'ndan müdahale işareti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)