E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere'de resesyon tehlikesi---

İngiltere'de resesyon tehlikesi

İngiltere'de resesyon tehlikesi
28 Haziran 2016 - 10:32 borsagundem.com

A1 Capital, günlük piyasa raporunda gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Dün akşam gerçekleşen maçta İzlanda'ya yenilen İngiltere Avrupa Şampiyonlar Lig’inden de çıkarak cuma günü başlattığı akımı devam ettiriyor. Gördüğümüz kadarıyla referandum ardından Merkez bankalarından gelen hamlelerle beraber ufakta olsa sterlin tarafında yukarı yönlü bir hareket söz konusu. Fiyat etkilerini emtialar üzerinde de görüyoruz. Geçtiğimiz haftadan beri bugün daha iyimser bir hava hakim. Sterlinin 1.32 seviyelerinde fiyatlamasının ne kadar süreceği ve etkilerinin ne yönde olacağı orta vadede karşımıza çıkacak. Londra merkezli bankaların küçülmeye gitmesi ve konuşulan diğer ekonomik sıkıntılar İngiltere ekonomisini resesyona sürüklüyor gibi. Dün S&P İngiltere’nin kredi notunu iki basamak indirdi, hemen ardından Fitch’de İngiltere’nin kredi notunda indirim yaptığını belirtti. İngiltere’de ise pişmanlık devam ediyor gibi devlet bünyesinde gerçekleştirilen imza kampanyasına katılanların sayısı artmaya devam ediyor. Dün Merkel, İtalya Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanın yaptığı görüşme bittikten sonra Almanya Şansölyesinden açıklamalar geldi. Merkel, Brexit’in sancılı ve üzücü olduğunu söyledi. AB’ ye yeni bir soluk getirmek için güvenlik, ekonomi ve büyüme odaklı teklifler sunacaklarını belirtti. Gelişmeleri dikkatli bir şekilde izleyerek AB’nin güçlü bir şekilde birlikte olmaya devam ettiğini göstermek istediklerinin altını çizdi. Bugün açıklanacak olan ABD birinci çeyrek büyüme revizesi rakamlarında beklenti %1’ e revize edilmesi. 17.00’ de açıklanacak olan ABD Haziran ayı tüketici güven endeksinin beklentisi 93,4. Beklentilerin üzerinde gelecek olan veri global büyüme endişelerini azaltarak hisse senetlerine pozitif etki yaratabilir.

USDTRY

Dün küresel borsalarda yaşanan sıkıntılar yurt içinde biraz daha sınırlı kaldı diyebiliriz. Bunun nedeni ise Türkiye- İsrail arasındaki ilişkilerin yumuşaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya ilişkin pozitif algı yaratmış olması. Veri açısından da sakin geçirdiğimiz haftanın ilk işlem gününde bugün Amerika' dan gelecek olan verilerin Dolar üzerindeki hareketleri kurda da hareketlenme yaratabilir. Teknik açıdan paritenin 2.9250 desteğini kırması halinde 2.9150 ve 2.8990 seviyeleri test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2.9360 üzeri 2.9450 ve 2.9670 test edilebilecek hedef seviyeler olduğunu görüyoruz

ALTIN

Haftanın ikinci gününde Amerika’dan gelecek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla ve Tüketici Güveni verilerini takip edeceğiz. Brexit etkisiyle ralli yapan altın dün 1322 desteği etrafında kısmen yatay fiyatlamalar gerçekleştirmişti. Dün akşam saatleri itibariyle gevşemeler gösteren altın 1313.35 desteğini test etti. Şu sıralarda 1316 seviyelerinden işlem gören altın, 1313.35 desteğinden gevşeme göstermesi durumunda 1302.23 seviyesini görmek isteyebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde 1322.43, 1335.29 ve 1348.59 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

PETROL

Geçtiğimiz hafta stokların beklentileri karşılayamadığı petrol Brexit’in de etkisi ile şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Bunun yanında Nijerya’nın petrol kaynaklarından sorumlu bakanından petrol kaynaklarına saldırılar düzenleyen militanlarla ateşkes sağladıkları açıklaması geldi. Şu sıralarda 47 seviyesinden fiyatlanan petrol için 47.21 ve 48.32 direnç; 45.93 ve 44.07 destek seviyeleri olarak baz alınabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)