E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de pazarlama bütçeleri geriledi---

İngiltere'de pazarlama bütçeleri geriledi

İngiltere'de pazarlama bütçeleri geriledi
18 Temmuz 2018 - 08:28 borsagundem.com

İngiliz şirketlerinin pazarlama bütçeleri son 2 yılın en yavaş hızı ile büyüdü

İngiliz yirketlerini pazarlama bütçeleri ikinci çeyrekte, son 2 yılın en yavaş hızı ile büyüdü. Brexit belirsizliği İngiliz şirketlerini harcamalar konusunda daha ihtiyatlı yapmaya devam etti. IHS Market tarafından hazırlanan IPA Bellwether raporuna göre, ikinci çeyrekte pazarlama yöneticilerinin yüzde 23'ü bütçelerini artırırken, yüzde 17'nin hemen altında bir oranda yönetici ise pazarlama bütçelerini kıstı.
Pazarlama bütçelerini artıranlar ile azaltanlar arasındaki fark, ikinci çeyrekte ilk çeyrekteki yüzde 5'den yüzde 6,5'e çıktı. IPA Genel Müdürü Paul Bainsfair, "Yükseliş genel olarak pozitif olsa da, devam eden Brexit belirsizliği nedeniyle temel hikayi ihtiyat olmaya devam ediyor. Son Bellwether verisi 2016 1. çeyrekten bu yana görülen ikinci en yavaş pazarlama bütçesi büyümesine işaret ediyor" değerlendirmesini yaptı.
Ankete, 300 pazarlama profesyoneli katıldı. Rapor, 2018 yılı için reklam harcamalarında büyüme beklentisinin yüzde 0,8'den 1,1'e yükselmesini yol açtı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)