E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere'de para piyasalarına yön veriyor---

İngiltere'de para piyasalarına yön veriyor

İngiltere'de para piyasalarına yön veriyor
01 Temmuz 2016 - 09:21 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, dün yaptığı açıklamalarda, İngiltere’nin Brexit etkileri ile başa çıkabilmek adına önümüzdeki süreçte para politikalarını gevşetebileceğini söyleyerek, şuan için başka yapacak bir şey olmadığını ifade etti. Merkez Bankası’ nın ekonomiyi veya finans sistemindeki direnci korumak adına atacakları adımlarda tereddür etmeyeceklerini belirtti. İngiltere Merkez Bankası söylenen gibi parasal gevşeme politikasına giderse sıfıra yaklaşma ihtimalleri yüksek olacak. İngiltere faiz oranı 2009 yılından bu yana yüzde 0.5 ile tüm zamanların en düşük seviyesinde bulunuyor. Carney bundan sonra ki süreçte İngiltere’ nin Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle olan ilişkilerinde iyi bir stratejiye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.Genişleme haberiyle birlikte İngiltere borsası yükselişini 3. Güne taşırken endekslerdeki toparlanma da gözden kaçmadı. Aynı saatlerde açıklama yapan St Louis Fed Başkanı Bullard ise piyasaların Brexit kriziyle iyi mücadele edeceğini dile getirdi. Mark Carney'in açıklamalarının ardından güvenli liman arayışı piyasalarda yeniden artabilir. Açıklamaların ardından Japon Yeni ve altında değer kazanımı gözlemledik. Açılışta açıklanan Çin PMI resmi verisi beklentiler dahilinde gerçekleşti. Dünya büyüme beklentilerinin hedeflenenlerin altında kalmasının ihtimali Çin ekonomi yönetiminin daha agresif genişlemeye gitmesine yol açabilecekken, Fed faiz artımını ihtimalini iyiden iyiye azaltıyor. Gün içerisinde Euro Bölgesi ve ABD'den PMI verilerininin yanında ECB Nowotny ve FED Mester konuşmalarını takip ediyor olacağız.

Eur/Usd

Dün açıklanan Euro Bölgesi enflasyon verilerinin ardından yükselmeye çalışan parite akşam saatlerinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'in açıklamalarının ardından düşüş yaşadı. Akşam saatlerinde Carney'in yaptığı açıklamalarda İngiltere'nin yaz dönemi boyunca genişlemeci para politikası uygulanabileceğine yönelik söylemi Sterlin ve Euro'da değer kaybı yarattı. Gün içerisinde Euro Bölgesi PMI verileri fiyatlamada etkili olabilir. Dün İngiltere Merkez Bankası'nın açıklmalarının ardından ECB'den Nowotny konuşmasını dinleyeceğiz. Aşağı yönlü baskının devam etmesi halinde 1.1075 seviyesinin kırılması ile birlikte 1.1035 ve 1.1000 destekleri test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.1145 ve 1.1165 takip edilebilecek dirençler.

Altın

Brexit sonrası yatırımcıların ilgisinin sürdüğü altın yukarı yönlü hareketini devam ettiriyor. Dün Amerika tarafından açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları beklentiyi karşılayamazken devam eden işsizlik başvuruları takvime olumlu yansıdı.  Akşam saatlerinde St Luis Fed Başkanı Bullard’ın konuşmasını takip ettik. Bullard 2016 yılı içerisinde en az bir faiz artırımı beklediğini Brexit’in etkilerinin takip edileceğini ancak Amerika ekonomisi üzerinde direk bir etkisinin olmayacağını düşündüğünü belirtti. Bullard’ın konuşması sırasında gevşeme gösteren altın gece 03:00 itibariyle yukarı yönlü hareketine devam etti. Çin’den gelen PMI verisinin beklentileri karşılayamamasından da güç bulan altın 1335.89 seviyesini test etti. Şu sıralarda 1333 seviyesinden fiyatlanan altın için bu gün ABD tarafından açıklanacak PMI verisini takip edeceğiz. Altın 1335.29 direncini kırması durumunda 1342.85 seviyesini görmek isteyebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1327.38, 1316.06 ve 1305.50 destek seviyeleri olarak baz alınabilir.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)