E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de maaşlar yükselişte---

İngiltere'de maaşlar yükselişte

İngiltere'de maaşlar yükselişte
18 Ocak 2017 - 12:52 borsagundem.com

İngiltere'de istihdam azaldı, ancak ücretlerde artış hızlandı

İngiltere'de çalışan sayısı Kasım'da sona eren 3 ayda düşüş gösterdi. Ancak işsizlik oranı yüzde 4,8 seviyesini korudu.Kasım'da sona eren 3 aylık dönemde istihdam oranı yüzde 74,5 ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde kalmaya devam etse de istihdam edilenlerin sayısı 9 bin azalarak 31,8 milyon oldu.
2015 ortasında bu yana ilk kez iki rapor üst üste istihdam edilenlerin sayısı düşüş gösterdi.
Eylül-Kasım döneminde işçilerin kazançları ise yıllık bazda yüzde 2,8 arttı. Ücretlerde artış Eylül 2015'ten bu yana görülen en yüksek seviyede gerçekleşti. Ekonomistler ise yüzde 2,6 artış bekliyorlardı. Primler hariç tutulduğunda ise ücretlerde artış yüzde 2,7 ile Ağustos 2015'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.Aralık'ta sona eren 3 ayda işsizlik yardımlarından yararlanmak için başvuranların sayısı ise 10.100 kişi azalarak toplam iş gücünün yüzde 2,3'ü seviyesinde gerçekleşti. Beklentiler 5.000 artış olacağıyönündeydi. Başvurular Kasım ayında 1300 kişi artmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)