E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de enflasyon yüksek seyrini koruyor---

İngiltere'de enflasyon yüksek seyrini koruyor

İngiltere'de enflasyon yüksek seyrini koruyor
14 Kasım 2017 - 13:14 borsagundem.com

İngiltere'de Ekim ayında enflayson değişim göstermedi ve bir önceki ay olduğu gibi son 5 yılın en yüksek seviyelerinde kalmaya devam etti.

BORSAGUNDEM.COM 

İngiltere'de Ekim ayında enflayson değişim göstermedi ve bir önceki ay olduğu gibi son 5 yılın en yüksek seviyelerinde kalmaya devam etti. Ancak hammadde fiyatlarındaki artış sert bir şekilde yavaşladı. Açıklanan veri Sterlinin değerinde geçen yıl yaşanan düşüşün etkilerinin dalgalanmakta olduğuna işaret etti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamay göre, Ekjim ayında tüketici fiyatları bir önceki ay olduğu gibi yüzde 3 oranında artış gösterdi ki bu oranlar 2012 Mart ayından bu yana en yüksek seviyeleri ifade ediyor.Beklentiler ise Ekim ayında tükeytici fiyatlarının yüzde 3.1 olacağı yönündeydi.

Bununla birlikte girdi fiyatlarında (hammadde fiyatları) yaşanan artış Brexit oylamasından bu yana en düşük seviyede oldu. Girdi fiyatlarındaki artış Eylül ayında yüzde 8.1 seviyesindeyken, Ekim ayında yüzde 4.6 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)