E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de 2. referandumun ayak sesleri---

İngiltere'de 2. referandumun ayak sesleri

İngiltere'de 2. referandumun ayak sesleri
25 Haziran 2016 - 16:52 borsagundem.com

İngiltere'de AB'den ayrılma kararının ardından ikinci bir referandum yapılmasını talep edenlerin sayısı 2 milyona yaklaştı

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma yönünde karar vermesinin ardından ikinci bir referandum için başlatılan imza kampanyasına katılan kişi sayısı 2 milyona yaklaştı

Birleşik Krallık’ın ayrılma kararı alması, AB’de kalma taraftarlarından tepki toplamaya devam ediyor. İngiltere Parlamentosu’nun resmi internet sitesindeki dilekçe bölümünü imzalayarak ikinci bir referandumun gerçekleştirilmesini isteyenlerin sayısı çığ gibi büyüyor. Şu ana kadar “AB’de Kalalım” diyen 1.5 milyondan fazla kişi dilekçeye imza attı.

Dilekçenin parlamento tarafından gündeme alınması için 100 bin sınırını geçmesi gerekiyor. İmza kampanyasını başlatan William Oliver, dilekçeye imza atanların hükümetten oylamada herhangi bir tarafın yüzde 60’dan daha az oy alması halinde yeni bir referandum gerçekleştirilmesi gerektiği kuralını uygulamasını istediklerini ifade etti.

İş dünyasından Brexit' yorumu

Birleşik Krallık’ta yapılan referandumda yüzde 52’lik bir kesim AB’den ayrılalım derken, AB’de kalalım diyenlerin oranı ise yüzde 48’de kalmıştı. Londra, İskoçya, Kuzey İrlanda’da ise AB’de kalalım sonucu çıkmıştı. Kararın ardından Başbakan David Cameron istifa edeceğini açıklamıştı.

Avrupa'da Brexit depremi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ashford26 Haziran 2016 13:42

    tekrar sandık için oylar 2.5 milyonu aştı mecbur yapmak zorundalar..... ciddi siyasi baskı yapılmakda....... AB çok sorgulanır yoksa önünü alamazlar... halbuki ingilizler bizdeki gibi yapsa ya sandıkları çalsalar değiştirseler hiç kafaları çalışmıyor

  • sert26 Haziran 2016 12:21

    ingılızler cıktı kardesım artık cınden mal getırıp satalım bıttı her ulke borc batagına gırdı .uretım uretım uretım okadar.

  • Bayram Okutan26 Haziran 2016 10:08

    Tekrar sandığa gidebilirler.Tekrar sandığa giderlerse borsalar uçar. al-sat tavsiyesi değildir

  • Miharbi25 Haziran 2016 18:06

    Daha şimdiden dansöz gibi kıvırmaya başladılar. Geri dönebilmek için daha ne şaklabanlıklar yapacaklar, hep birlikte göreceğiz.