E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere karışacak, piyasalar dalgalı seyredebilir---

İngiltere karışacak, piyasalar dalgalı seyredebilir

İngiltere karışacak, piyasalar dalgalı seyredebilir
23 Kasım 2018 - 09:49 borsagundem.com

Brexit taslağının AB tarafından kabul gördü. Ancak İngiltere parlamentosu taslağı kabul etmeyebilir

Black Friday + Cyber Monday

Kara Cuma (Black Friday), Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında gerçekleşen bir alışveriş çılgınlığıdır. Black Friday ifadesi ilk olarak 1961 yılında yerel bir gazetede kullanıldı. Mağazalardaki indirim sayesinde günlük ticaret hacmi, bazı aylarla yarışır hale geldi. Üstelik hemen ertesi Pazartesi gününü de “Siber Pazartesi (Cyber Monday)” olarak ilan edip e-ticaret sitelerinde indirimler yapılarak ticareti artıyorlar. Yani birkaç gün cüzdanları boşaltma günü! 2017 yılında Cuma+Pazartesi günü hacmi ABD’de 10.6 milyar USD olmuştu. Not olarak belirtelim; geçen yılki Black Friday’de Türkiye’de 2.5 milyar TL harcama yapılmıştır.

Uluslararası tarafta ise buna benzer gün, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen (11.11) ''Single's Day'' yani ''Yalnızlar Günü'' adı altında Çinli firma Alibaba tarafından geliştirilmiştir. Kara Cuma ile aynı mantıkta olan bu alışveriş çılgınlığının ciroları dudak uçuklatıyor. Örnek olarak verelim: 2018 11.11’inde sadece Alibaba 31 milyar USD ciro yaptı. ABD’deki Siber Pazartesi bugüne kadar genelde Alibaba’nın % 20’si seviyesinde kaldı. E tabi Çin daha ucuz ve kargo işini nefis halletmişler. Bakalım bu kez ne olacak?

Türkiye piyasalarında dün sakin bir seyir izlendi. “Şükran Günü” dolayısıyla kapalı olan ABD piyasalarından ötürü hacim biraz düştü. Ancak global piyasalarda doların değer kaybı sayesinde TL 5.30’un altına indi. Borsa ise “V” hareketi yaparak günü hafif eksi kapattı.

Avrupa’da ise Brexit olayı gündemde öne çıkıyor. AB-İngiltere hükümeti anlaşma taslağı medyaya yansıdı. Gördüğümüz kadarıyla bir anlaşma olacak. Ancak Başbakan May’in bunu Meclisten geçirmesi imkansıza yakın. Dolayısıyla İngiltere karışmaya devam edecek.

Yeni güne başlarken, ABD piyasalarında yarım işlem günü gerçekleşecek olup yurtiçinde hacimlerin zayıf seyirle bugün de devam etmesi beklenmektedir. Hafta biterken dünya'nın gözü hafta sonu gerçekleşecek olan G20 zirvesinden gelecek haberlerde olacak. Ticaret savaşları ve amborgolara dair olası haberlerin önümüzdeki günler için piyasaya yön vermesi beklenmektedir.

STRATEJI

88.6 binden gelen yükseliş trendi 96 binden döndü. 93.5 bin yukarı geçmeden olumluya dönmemek faydalı olabilir. Aşağıda 90 bin önemli destek.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 200 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.1 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)