E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere Fed'e göre faiz artırmayacak---

İngiltere Fed'e göre faiz artırmayacak

İngiltere Fed'e göre faiz artırmayacak
09 Ekim 2015 - 07:40 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Fed'in faiz artırıp artırmamasının kendilerini ilgilendirmediğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, faiz artırıp artırmama kararında Fed'e bağımlı olmadıklarını, BOE'nin faiz artırmak için Fed'in faiz artırımına gitmesini beklemediğini söyledi. 
Carney, IMF-Dünya Bankası toplantıları çerçevesinde Lima'da düzenlenen bir seminerde yaptığı konuşmada, "Fed'in faiz artırım adımının kesin zamanı BOE'nin faiz konusunda adımının zamanlaması için belirleyici değil. Biz sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. 
Para politikasında normalleşme sürecinin başlama zamanlamasını biz belirleyeceğiz" dedi. 
Carney ayrıca İngiltere'nin enflasyon hedeflemesine geçmesinden bu yana 5 faiz oranı döngüsünün 2'sinde BOE'nin Fed'den önce hareket ettiğini de hatırlattı. 
Carney, piyasasın BOE'nin faizleri gelecek yıla kadar artırmayacağı yönündeki tespitinde haklı olup olmadığına dair bir soruya ise, "Kim faiz artırımı zamanlamısı için bir kesinlikten bahsediyorsa, o haklı değildir, çünkü zamanlama konusunda taktik değerlendirmeler var" 
yanıtını verdi. Carney, faiz artırımından önce trendin üzerinde büyüme, yurtiçi maliyetmerde toparlanma, enflasyonda yükseliş gibi şartları yerine gelmesi yolunda daha fazla ilerleme sağlanması gerektiğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)