E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere faizi sabit tuttu---

İngiltere faizi sabit tuttu

İngiltere faizi sabit tuttu
14 Aralık 2017 - 15:04 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası faizi yüzde 0.50'de bıraktı

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Para Politikası Komitesi, faiz oranlarında ve varlık alım programında değişiklik yapmadı, Faizde ve varlık alımlarında değişiklik yapılması kararları 9 üyenin oybirlikleri ile alındı.
BOE, 10 yıl aradan sonra Kasım ayında ilk kez faiz artırımına  giderek politika faizini yüzde 0,5'e yükseltmişti.     
Bugünkü PPK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, Brexit müzakerelerinde geçtiğimiz hafta sağlanan ilerleme sonrasında İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden bir anlaşma olmadan çıkması riskinin azaldığını  ifade eden BOE, bunun ekonomiye güveni artırabileceğini vurgulandı.
BOE açıklamasında, Kasım ayında yapılan faiz artırımının şu ana  kadarki etkilerinin beklentilere paralel olduğunu ve faiz artırımının kamuoyunda kabul gördüğü de ifade edildi.
İngiltere'de enflasyonun teha noktasına yakın olduğunu öne süren BOE, orta vadede enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru gerileyeceğini  savundu.
PPK açıklamasında, son dönemde makroekonomik verilere ilişkin  gelen haberlerin karışık ve görecili olarak sınırlı olduğunu da  ifade eden BOE, yurt içi göstergeler temel alındığında 4. çeyrekte
GSYH büyüme oranının 3. çeyrekten biraz daha yavaş olabileceğini  vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)