E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere faizi değiştirmedi---

İngiltere faizi değiştirmedi

İngiltere faizi değiştirmedi
16 Mart 2017 - 15:08 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası faizi yüzde 0.25'te sabit bıraktı

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi, piyasa beklentilerine paralel olarak para politikasında değişikliğe gitme kararı aldı. Ancak 2016 Temmuz'dan bu yana ilk kez PPK üyelerinden birinin karara muhalefet etmesi piyasalar için sürpriz oldu.
PPK üyesi Kristin Forbes, BOE'niun faizi 25 baz puan artırması yönünde oy kullandı. Faizin değiştirilmeyerek yüzde 0,25 seviyesinde tutulması kararı 1'e karşı 8 oyla alındı. Ekonomistler ise oybirliği ile karar alınmasını bekliyorlardı.
PPK toplantı tutanaklarına göre Forbes, Haziran ayında yapılan AB referandumundan bu yana ekonomide bir zayıflık yaşanmadığına, enflasyonun çabuk şekilde artmakta olduğuna ve en azından gelecek 3 yıl hedefin üzerinde kalacağına işaret ederek faiz artırımı istedi. PPK açıklamasında, "Ücret büyümesi, PPK'nın istihdam piyasasında bir miktar atıl kapasitenin devam ettiği görüşüyle tutarlı olarak, bastırılmış olmaya devam ediyor ve hanehalkı reel gelir büyümesindeki sıkmışmanın harcamalara yansıdığınına dair bazı işaretler var" ifadelerine yer verildi.
Bununla birlikte tutanaklar, BOE'nin geşvek para politikası duruşundan huzursuzluğun büyümekte olduğuna dair işaretler de verdi. Bazı üyeler, enflasyon veya ekonomik görünüme ilişkin göreceli olarak
küçük yukarı yönlü haberlerin politika desteğinde hemen bir azaltımın gerekli olup olmadığını değerlendirmeleri için yeterli olabileceğini de not ettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)