E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere faiz artırdı---

İngiltere faiz artırdı

İngiltere faiz artırdı
02 Kasım 2017 - 14:59 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını 25 baz puan artırarak %0.50'ye çekti

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını 25 baz puan artırarak %0.25'ten %0.50'ye çekti, bu 10 yıl sonra yapılan ilk faiz artışı oldu.

İngiltere Merkez Bankası varlık alım miktarını ise beklendiği gibi 435 milyar sterlin olarak korudu. Mark Carney'nin Başkanlık ettiği Para Poltiikası Komitesi'nde faiz artırma kararı 2'ye karşı 7 oyla alındı. Açıklamada gelecekteki faiz artışlarının kademeli ve sınırlı olacağı ifade edildi.

Açıklamada AB'den ayrılma tarihi yaklaştıkça ekonominin kırılganlaştığına dair endişeler olduğu görüldü. AB'den ayrılma sürecinde hanehalkı, şirketler ve finans piyasalarındaki gelişmeleri de içeren görünüme yönelik önemli riskler olduğu belirtildi.

Banka bu yıl için büyüme beklentisini yüzde 1,7’den yüzde 1,6’ya düşürürken 2019 büyüme beklentisini yüzde 1,7'de bıraktı.

Karar sonrası sterlin dolar paritesi 1,3104 ile güniçi en düşük seviyeyi gördü. Banka son olarak 2007 yılının Temmuz ayında faizleri artırmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)