E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi için korkutan risk---

İngiltere ekonomisi için korkutan risk

İngiltere ekonomisi için korkutan risk
19 Aralık 2018 - 08:26 borsagundem.com

PwC: İngiltere ekonomisinin 2019'da yedinci sıraya gerilemesi riski var

Danışmanlık ve denetim şirketi PwC, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılması halinde 2019 yılında dünyanın beşinci büyük ekonomi ünvanını kaybederek 7'nci sıraya gearilemesi riski bulunduğunu bildirdi. PwC'ye göre Fransa ve Hindistan 2019'da İngiltere'yi geride bırakabilirler.

İngiltere ekonomisinin 2019 yılında yüzde 1,6 büyüyeceğini tahmin eden PwC, aynı dönemde Fransa'nın yüzde 1,7 ve Hindistan'ın yüzde 7,6 büyüyeceğini öngördüklerini duyurdu.

PwC ekonomisti Mike Jakeman, 2019 yılında Hindistan'ın 7'nci sıradan 5'nici sıraya yükselmesini ve Fransa'nın 6'ncı sırada kalmasını beklediklerini belirtirken, "Hindistan dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi. Global GSYH liği tablosunda önümüzdeki 10 yılda yükselmeye devam edeceği kesin" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veli19 Aralık 2018 09:46

    Bu pwc şarap içerken mi bu kararları alıyor acaba ingiltere büyümeyi bırak bretixte kücülecek işçi kesimi göçmenler yurtlarına dönecek bir coğu kriz havası bile olur fransa ise krizde çıkması 17 ay bulur toparlanması fln nerden baksan 2 yıl