E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Brexit'e hazır mı?---

İngiltere Brexit'e hazır mı?

İngiltere Brexit'e hazır mı?
01 Ağustos 2017 - 11:10 borsagundem.com

İngiltere'de muhafazakar parti üyesi Nicky Morgan İngiltere’nin sert Brexit neticesine hazır olup olmadığını öğrenmek istiyor.

Muhafazakar parti üyesi Nicky Morgan, İngiltere Merkez Bankasından, İngiltere’nin Brexit sürecine hazır olup olmama konusunda kapsamlı ayrıntıları vermesini istedi.

Hazine komitesinin seçilen yeni başkanı, bankayı, Brexit ile ilgili görüşlerini sunmak üzere çağırdı. Morgan teklifini yüzlerce bankaya, sigorta şirketlerine, fon yöneticisine ve diğer büyük şehir firmalarına Brexit ile nasıl başa çıkılacağını açıklamış olan İngiltere Merkez Bankası müdür yardımcısı Sam Woods ile paylaştı.

Morgan, Woods’a yaptığı açıklamada, halen kurulmakta olan ve sonbahara kadar toplanmayacak olan komiteninin, İngiltere’nin AB’den ayrılan finansal hizmetlerin etkilerini incelemek isteyebileceğini belirtti.

Aynı sırada, büyük şehir firmaları planlarını kamuoyuna açıklamaya başladı. Amerika Merkez Bankası, Barclays’in yaptığı gibi Brexit sonrası Avrupa Birliği merkezi için Dublin’i seçeceğini açıkladı. Morgan Stanley ise Frankfurt’u seçti ve yaklaşık 300 personelini oraya yönlendirdi. Citi’de varlığını Almanya’ya yöneltti.

Plan yapan sadece Amerika olmadığı gibi Japonya Mitsubishi UFJ, Brexit ile baş etmek için Amsterdam’ı seçtiğini belirtti.

Oliver Wyman’ın Salı günü hazırladığı raporda Brexit sonrasında Frankfurt ve Dublin’in satış ve ticaret merkezi haline geleceğini belirtti. Ayrıca raporda İngiltere’nin AB’den çıkışı , Euro bazlı ticareti temizleme gibi hizmetlerin ilerlemesine yol açarsa 35.000 ila 40.000 arası toptan bankacılık işini riske atacağı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)