E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere AB'de kalırsa BİST-100'de nasıl pozisyon almalı---

İngiltere AB'de kalırsa BİST-100'de nasıl pozisyon almalı

İngiltere AB'de kalırsa BİST-100'de nasıl pozisyon almalı
23 Haziran 2016 - 09:49 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda İngiltere'nin AB'den ayrılma referandumunu değerlendirdi.

Brexit oylamasının sonucunun açıklanmasına saatler kala dünya piyasalarında iyimser hava devam ediyor. Sterlin, FTSE gibi temel göstergelerde Perşembe gününden beri devam eden yukarı yönlü seyir yatırımcıların “İngiltere’nin Avrupa Birliğinde kalacağı” görüşünü büyük ölçüde fiyatladığını gösteriyor.
Büyük olaylar öncesinde yükselen piyasalar bizi genelde korkutur. Brexit öznesinde endişemiz halk oylamasının sonucuna yönelik değil. Avrupa Birliği’nden çıkışın yüksek maliyeti nedeniyle seçmenin (özellikle gençlerin) oyunu “kalma” yönünde kullanacağına inanıyoruz.
Endişemiz bu beklentiyi piyasaların büyük ölçüde fiyatladığına inanmamızdan kaynaklanıyor. Piyasaların olumlu senaryoyu ne kadar fiyatladığını ölçmek için kur ve hisse senedi piyasalarına bakıyoruz. Sterlinin dolara karşı değeri bu sabah itibariyle 1,48 ile sene başından beri gördüğü en yüksek noktaya yakın seviyelerde seyrediyor. Benzer şekilde FTSE-100’de tepe noktasına göre sadece %2 aşağıda işlem görüyor.
“Çıkmalı mı kalmalı mı” sorusuna geri dönelim. Perşembe günü oylama sırasında veya Cuma sabahı yaşanabilecek yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılabileceği görüşümüzü tekrarlıyoruz. Yükselişlerde piyasanın önündeki ilk direnç seviyesi olarak 78.000 ve 78.400 seviyeleri öne çıkıyor.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 23.06.2016

 

İngiltere AB'de kalırsa borsalar ne olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)