E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere AB ile geçici Gümrük Birliği anlaşması istiyor---

İngiltere AB ile geçici Gümrük Birliği anlaşması istiyor

İngiltere AB ile geçici Gümrük Birliği anlaşması istiyor
15 Ağustos 2017 - 11:32 borsagundem.com

İngiltere, Brexit sürecini yumuşatmak adına Avrupa Birliği ile geçici bir Gümrük Birliği anlaşmasında bulunmak istiyor

İngiltere hükümeti, Brexit sonrası dönemde, Avrupa Birliği ile gümrük vergisi bulunmayan ve bürokrasi konusunda hafif olan ticareti sürdürmek istediğini belirtti.

İngiltere, Salı günü yayınlanacak ve AB ile gelecek ilişkilere dair istekleri detaylandıracak yeni raporların ilkinin öncesinde, 2019 yılının Mart ayında birlikten çıkılmasının ardından, belirsiz bir süre için, Gümrük Birliği Anlaşması'na ilişkin "yakın ortaklık" müzakeresinde bulunacağını bildirdi.

İngiltere'ye bu geçici dönem boyunca diğer ülkelerle olan ticaret anlaşmalarında düzenleme yapma yetkisi verilme önerisi göz önünde bulundurulduğunda, Avrupa Birliği, çizilen bu yol haritasına büyük ihtimalle karşı çıkacak. Avrupa Birliği, İngiltere'yi, üyeliğin getirdiği avantajlar konusunda seçimler yapması konusunda tekrar tekrar uyardı ve ticaret konusunda sürtünme yaşanacağını belirtti.

Brexit sekreteri David Davis, Salı günü BBC'ye verdiği röportajda, "Bir veya iki yıllık bir süre için bir geçiş düzenlemesi yapmak durumundayız" dedi ve "Geçici anlaşma, İngiltere'ye yeni ticaret anlaşmalarında bulunma konusunda özgürlük tanırken, 'şu anki düzenlemelere mümkün olduğu kadar yakın olmalı'" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)