E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİngilizler Koç ile veri depolayacak---

İngilizler Koç ile veri depolayacak

İngilizler Koç ile veri depolayacak
03 Temmuz 2014 - 07:43 borsagundem.com

Rus CROC'un ardından İngiliz Zenium, Türkiye'de veri merkezi kurma kararı aldı

Rusya'dan ABD'ye kadar birçok şirketin rotasına giren Türkiye'de yabancı şirketlerin yatırımları hızla artıyor. Son olarak Türkiye'de yatırım yapan yabancılar kervanına Zenium Technology Partners katıldı. Dünyanın en büyük veri merkezi şirketlerinden İngiliz dev, bölgedeki ilk yatırımını Koç Holding'le birlikte yapacak. Koç'un teknoloji şirketi KoçSistem ile ortaklık anlaşması imzalayan Zenium, İstanbul'da Doğu Avrupa'nın yanı sıra Ortadoğu ve Orta Asya'nın en büyük veri merkezini kuracak.

200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Sabah'ta yer alan habere göre, İstanbul One Data Center adıyla kurulacak merkez, yaklaşık 200 milyon dolara mal olacak. 3 farklı birimden oluşacak yatırımla, 12 bin metrekarelik alanda hizmet verilecek. Dudullu'da inşa edilecek olan ve yüksek teknolojiyle donatılacak dev veri merkezi, büyük ölçekli müşterilere hizmet sunacak. Bağımsız veri alanlarına sahip olacak tesis, kurumsal firmaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere kent içi veri merkezi konseptine uygun olarak inşa edilecek. Türkiye'nin ilk toplu alan sunan veri merkezi olma özelliği taşıyan İstanbul One, yakınında bulunacağı İstanbul Finans Merkezi'ne de destek hizmeti sunacak. Veri merkezi sektörünün önde gelen firmalarından Zenium, 2 milyar doların üzerinde büyüklüğe sahip. İngiliz şirketin Türk partneri KoçSistem, İstanbul ve Ankara'daki merkezleriyle hizmet veriyor. Şirket, yaklaşık yüzde 20'lik pazar payıyla bulut bilişim pazarının en büyüklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

ÖNCE RUSLAR KEŞFETTİ

Rusya'dan dev bir şirket Türkiye veri merkezi pazarına yatırım kararı almıştı. Rusya'nın en büyük IT altyapısı kurulum ve data merkezi işletmecisi CROC, Aralık 2013'te İstanbul'a 50 milyon dolarlık yatırımla data merkezi kuracağını açıkladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 204,10
En Yüksek: 204,50
En Düşük: 190,20
Değişim 6,86 %
FK: 7,17
PD / DD: 1,28
İşlem Hacmi 2.108.719.585
Toplam Adet: 10.655.528
Ağırlıklı Ort.: 197,86
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)