E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİngiliz kulüpleri transferde çıldırdı---

İngiliz kulüpleri transferde çıldırdı

İngiliz kulüpleri transferde çıldırdı
31 Ağustos 2014 - 08:42 borsagundem.com

İngiliz futbol kulüpleri transfer döneminde harcadıkları parayla göz kamaştırdı

İngiliz kulüplerinin bu yaz transfere harcadığı rakam 1.2 milyar dolar ile rekor düzeye ulaştı. Bu rakam 1.2 milyar dolar piyasa değeri olan Spor Toto Süper Lig’e denk

Habertürk'ün haberine göre, dünyanın en çekişmeli ve en değerli ligi olan İngiltere Premier Lig’de adeta transfer çılgınlığı yaşanıyor. Öyle ki, Deloitte’nin raporuna göre İngiliz kulüplerinin bu yaz transfere harcadığı rakam 1.2 milyar dolar (725 milyon sterlin) gibi çılgın bir rakama ulaştı.

Bu rakam 1.2 milyar dolar piyasa değeri olan Spor Toto Süper Lig’e denk. Transfer döneminin 1 Eylül’de sona ereceğini hatırlatan uzmanlar, 1.2 milyar doların daha da yukarı çıkmasına kesin gözüyle bakıyor. 

Çünkü Deloitte’nin raporuna göre son iki sezonunda da kulüpler transferin son gününde toplam harcanan rakamın yüzde 20’si kadar daha transfere para harcamış. Kulüplerin transfere harcadığı rakamın 1.5 milyar dolara ulaşması söz konusu. 

Premier Lig’de bu yıl flaş transferler de göze çarparken, aynı zamanda lig tarihinin en pahalı transferi de gerçekleşmiş oldu. Manchester United, Real Madrid’den transfer ettiği Arjantinli yıldız Angel Di Maria için tam 99 milyon dolar ödeyerek İngiltere’deki transfer rekorunu kırmış oldu.

REKOR TRANSFERLER

Lig’de Chelsea, 2011’de Fernando Torres için Liverpool’a 50 milyon sterlin (83 milyon dolar) ödemişti. Mesut Özil, geçen yıl Real Madrid’den 42.4 milyon sterlin, Sergio Aguero da 2011’de Atletico Madrid’den Manchester City’ye 38 milyon sterline transfer olmuştu. İngiltere’de geçen yıl her kulüp ortalama 25 milyon sterlin yayın geliri almıştı.

4.7 milyar dolar ile açık ara Avrupa’nın en değerli ligi

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Avrupa'nın en değerli ligi açık ara İngiltere Premier Lig. Her geçen yıl futbol ekonomisinin büyüdüğü Avrupa'da, sadece futbolcu değerleri milyar dolarlara ulaşırken, İngiltere Premier Lig 4.7 milyar dolar değeriyle en yakın rakibi İspanya Ligi’ne 1 milyar dolar fark atmış durumda. İngiltere'yi 3.7 milyar dolar ile İspanya ve 3.1 milyar dolar ile İtalya ligi takip ediyor.

TÜRKİYE LİGİ YEDİNCİ SIRADA 

Son yıllarda kulüp takımlarının başarısını Brezilya’daki Dünya Kupası’nı kazanarak Milli Takım seviyesine çekmeyi başaran Almanya’nın Bundes Liga’sı ise 3 milyar dolar ile listede dördüncü sırada yer aldı. Almanya’yı 1.8 milyar dolar ile Fransa ve 1.5 milyar dolar ile Rusya’nın takip ettiği sıralamada, değeri 1.2 milyar dolar olan Süper Lig ise 7. sırada yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)