E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaING: Piyasalar için riskler sürecek---

ING: Piyasalar için riskler sürecek

ING: Piyasalar için riskler sürecek
08 Haziran 2018 - 12:09 borsagundem.com

ING Bank Global Ekonomisti James Smith Bloomberg HT'ye gelişen piyasalar için risklerin önümüzdeki haftalarda da devam edeceğini söyledi

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne konuk olan ING Bank Global Ekonomisti James Smith Fed'in faiz artışları ve ticaret savaşlarının gelişen piyasalar için risk oluşturduğunu söyledi.

Smith, Fed'in haftaya faiz artışı yapacağını, yılın kalanında 2 faiz artışı daha olacağını, ticaret risklerinin de hala gündemde olduğunu, bunun da doları etkileyebileceğini söyledi. Smith bu anlamda önümüzdeki birkaç hafta gelişen ülkeler ve dünyanın kalanı için risklerin devam edeceğini ifade etti.

Smith "2015'te Fed için gelişen piyasalarda yaşananlar önemliydi o yüzden faiz artışını erteledi ama şu an kendilerine odaklanmış durumdalar. Gelişen piyasaların Merkez Bankaları için önümüzdeki birkaç ay zorlu geçecek" dedi.

Smith Avrupa Merkez Bankası'nın bu yıl sonunda aylık varlık alımlarını 10 milyon euroya düşürebileceğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)