E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce: Fındık 15 lira, isteyen alır, istemeyen almaz---

İnce: Fındık 15 lira, isteyen alır, istemeyen almaz

İnce: Fındık 15 lira, isteyen alır, istemeyen almaz
22 Mayıs 2018 - 17:30 borsagundem.com

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Eğitim sisteminden kimse memnun değil. Eğitim sistemini masaya yatıracağız'' dedi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Bolu'da halka seslendi. İnce özetle şunları söyledi:  "Buradan Erdoğan’a birkaç cevabım olacak. Dedim ki Fethullah Gülen’i usulünce istediniz mi dedim, istedik dediler. ‘ABD’den beni aradılar’ dedim ‘Seni niye aradılar?’ dedi. Herkesi kandırıyorlar. ABD vermek istemiyor, Erdoğan almak istemiyor. Neden almak istemiyor? Çünkü alırsa birlikte yaptıkları ortaya çıkacak. İkisi beraber Türkiye’ye ihanet etti Sonra FETÖ Erdoğan’a ihanet etti. Yani bu kardeş kavgası...

Erdoğana soruyorum: Cumhurbaşkanlığı bütçesinden Aralık 2017’de 359 milyon harcanmış. Yılın diğer aylarında 30 milyon harcanırken aralıkta niye bu kadar harcadın? Ben söyleyeyim; baktı yıl sonu geldi, paralar kasada kaldı, ‘bütçe seneye devretmesin’ dedi, hepsini harcadı. İşte devlet böyle yönetiliyor. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime soruyorum; vicdanınız bunun hesabını sormayacak mı?

Erdoğan, Kudüs mitingi düzenliyor. Dedik ki ‘Gelin İsrail’den tohum almayı bırakalım, ‘Hayır’ dediler. Filistin’e halen vize uygulanıyor.

Üniversiteliler, her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğim. İki yıl içinde yurt sorunlarını çözeceğim, tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Gençler cumhurbaşkanını eleştirebilecek. Cumhurbaşkanı tezek demeyecek. Gelecek diyecek.

Çiftçi kardeşim korkma. Artık Trakya büyüklüğünde bir alan ekilmese de çiftçinin bütün sorunlarını çiftçi çocuğu Muharrem İnce çözecek. Mazot 3 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak.

Erdoğan bir manifesto yayınladı. Manifesto ne demek? ‘Gelecekte şunları yapacağım’ demek. Yahu sen 16 yılda ne yaptın ki gelecekte ne yapasın. Sen olsa olsa iflas belgesi açıklarsın.

Bana şunu sorabilirsiniz; ‘Sana oy vereceğiz ama senin Erdoğan’dan farkın ne?’ Bakın anlatayım, asla kameraların karşısına geçip benim Genelkurmay başkanım, benim valim demeyeceğim çünkü onlar benim değil milletin. Oyun başladıktan sonra kural değişmeyecek. Cumhurbaşkanından faizi indirin, TEOG’u kaldırın talimatı gelmeyecek. Benim damadım bakan olmayacak. Benim oğlumun vakfı olmayacak. Türkiye’nin birçok alanı atıl. Meralar atıl, sanayisi atıl, balıkçılık yok. sanki bu toprakların sahibi yok.

'BU TOPRAKLARIN UNUTTUĞU ŞEYİ GERİ GETİRECEĞİZ'

Biz bu toprakların sahibiyiz; üreteceğiz, kazanacağız, bölüşeceğiz. Yine bu toprakların unuttuğu bir şeyi geri getireceğiz: Uzlaşma. Eğitim sisteminden kimse memnun değil. Eğitim sistemini masaya yatıracağız. Erdoğan nasıl yaptı? 'Eğitim sistemi şöyle olacak' dedi öyle oldu. Biz öyle yapmayacağız masaya çağıracağız. HDP’liler, İYİ Partilileri, AK Partililer, ülkücüler gelecek ve en geç bir yıl içinde bu sorunu çözeceğiz ve bu sistem kim iktidar olursa olsun değişmeyecek."

AĞUSTOSTA FINDIK 15 LİRA, İSTEYEN ALIR, İSTEMEYEN ALMAZ

Fındıkta kilogram fiyatının ağustos ayında 15 liraya çıkarılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Adayı İnce, bu sorunun 6 milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

İnce, "ABD'deki lobi şirketlerine kaç para ödedin? O paranın içindeki şirkette Netenyahu'nun partisine üye olan var mı? Sorularım gayet açık ve net. Çünkü devlet yönetimi incelik ister. Bundan da anlamadıysan 24 Haziran'dan sonra ince eleyip sık dokuyacağız. Ha, bundan da anlamazsan, 24 Haziran'dan sonra ince ayar yapacağız" dedi.

"Ağustos'ta fındık 15 lira. İsteyen alır, istemeyen almaz" vaadinde bulunan İnce, "Kalırsa devlet alacak. Bu Türkiye'de 6 milyon insanı ilgilendiriyor. Bir köylü çocuğu olarak söz veriyorum. Orman köylüsünü, köylüyü, çiftçiyi ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz23 Mayıs 2018 00:19

    Ziyaaaa

  • Hüseyin cebeci 5722 Mayıs 2018 23:55

    İyide bende tüketiciyim sen onların fiyatını artırdığında bende daha pahalıya alacam nasıl olacak şimdi siyasilerin yalanı oyları alana kadar herşey.fiyatı yükseltecegine üreticinin üretme maliyetini düşürmek doğru olmazmı üretende tüketende memnun olur üreticinin maliyeti düşünce iktidar yada muhalefet köklü çözümler üretin hikayeden ibaret olmasın

  • Berber bekri23 Mayıs 2018 00:44

    Yılda 3 berbere gelmezsin dert yanarsın yılda 2 kilo fındık yemez tüketiciyim dersin sen dünya markası parmak kadar çukulata 3 çuval fındık parasına eşit bedava fındık yok dünyada en büyük ureticilerdeniz fiyatı yabancılar belirliyor....

  • izci22 Mayıs 2018 22:55

    bu hükumet bunları yapmak istemiyor mu böyle popilst atmasyonlara vatandaş inanmaz

  • bir yorum22 Mayıs 2018 22:49

    Hep yalan hep yalan bunların dünyası yalan dolu maalesef.Durduk yerde fındığın rakamını açıklamak oy alabilmek içindir.Yoksa fındık üreticisini düşünmek için değil.Tabii bir defa göstermelik yapar ondan sonra kim kime dum duma.Bu işler böyledir.BUnlar Atatürkçü olamazlar.Atatürk vaad ettiği her şeyi bir bir yapmıştır.Fakat ondan sonra gelenler bunu başaramamıştır.Adnan Menderes Atatürkün yaptıklarının aynısını yapmaya kalktı hayatıyla ödedi.Özal yapmak istedi o da hayatıyla ödedi.Erbakan yapmayı denedi siyaset yasaklısı haline geldi adeta dışlandı.Erdoğan yapmayı başardı hem de öyle çetin zorluklara rağmen.Ama tabii ki yapılacak iş var bu ülkede.Batılılar özellikle amerika ve ingilizler bizi kendi halimize bırakmak istemiyor.Biliyor ki Türk bir işe girişti mi altından girer üstünden çıkar o işi Allahın izniyle başarır.

  • : )22 Mayıs 2018 23:25

    devlet nefes kredisi veriyor zrarı karşılıyor.... neden esnaf ve çiftöi içinde aynını yapmasın ? yahu TV lerde büyük firmalara ucuz kredi veriyor zararı devlet oduyor.. bir kaç çiftçiyi mi kalkındıramıcak nefes veremicek devlet ? hayret bişisiniz... :D

  • nokta atışı...22 Mayıs 2018 21:13

    güzel projeler. nokta atışı. bence örnek alınacak projelerde var. durduk yere suriyelilere milyonlarca insan bakan bu devlet birkaç şehirden oluşan bir avuç fındık ureticisine bakamayacak mı ? koskoca devlet çözüm üretemiyor mu? hiç olmadı sen al işle, fabrıka kur pancar gibi sat dunyaya, global marka ol. yada kooperatiflerle bu urunleri işletip Türkiye ve dunyaya sattır. çokda kolay. devletin herşeyi var bunu yapacak gucude

  • Bir Vatandaş22 Mayıs 2018 21:06

    Aktrollerin ağızlarından köpükler saçılıyor ama, Sn. İncenin %100 haklı olduğu konuşmalarını Ak parti seçmeni nasıl değerlendirecek bakalım.

  • emekli22 Mayıs 2018 19:24

    üreticinin parasını kendi ödeyecek veya fındık bahçesi var daha önce bir ev bir anahtara benziyor sanki

  • Şahin kus22 Mayıs 2018 18:48

    İsteyen alsın isteyen almasın demekle ticaret yapılmaz bir malın piyasa değeri vardır.benbu fiyatı koydum gelin alın demekle adamların evine ekmek goturulmez

  • : )22 Mayıs 2018 21:02

    devlet alır. akdenizde en ucuz fındık Türkitede. Fındık bir çok ürünün hammaddesi. o hammaddeler 500 gr ekmepe surülenı bile (karma halde katkı maddeli halde) 18 tl -15 tl ... yan. alan olmazsa den üret kardeşim. kooperatif kur. fındık çikolata vb. urunlerın temel maddesi. dünya Türkiyeden alıyor bu malı. 15 al. almayan çeksin gitsin

  • asi22 Mayıs 2018 17:40

    kemal seni harcadı. tarih seni söz veripde tavuklara bakmadığınıda yazacak

  • bekir22 Mayıs 2018 17:39

    Sahtekar herif kaç dolarlık tohum alıyoruz onuda söylesene. 3-5 kuruşluk ambargo ile mi zarar vereceksin İsrail'e İİT'yi BM yi toplayarak mı? Tohum almayı bırakalım demişmiş. 38 milyon dolar tarımsal ürün alıyoruz 280 milyon dolarlık tarımsal ürün satıyoruz İsrail'e. İsrail'den alınan tohum toplam tohum ihracatının %6'sı bile değil. Sahtekar herif cahilleri kandırıyor işte.

  • : )22 Mayıs 2018 21:06

    Anadolu tohumu kalmadı. yerli ırk kalmadı 1 tl bil almayacaksın. anadolu tarımında anadolunun bereketlı urunlerı geliştirilmeli. sen uçak fabrıkası yapma, ben sizlere uçak satarım demişler. bizde uçak alıyoruz.. aynı şey be gulummm :D ama senden asgari ücretli işçi istiyorum sen daha çok kazancaksın üretim işçisi olacak (kole) .... adam israil tohumunu savunmuş, atma bekir atmaa :D

  • En büyük cahil22 Mayıs 2018 21:02

    Senden öte cahil olsa bu zamana kadarkilere kanmazdın Bekirrrr

  • psiko22 Mayıs 2018 17:55

    bekir diye bir koyun meeelemiş