E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıIMF'ten Bitcoin için uyarı---

IMF'ten Bitcoin için uyarı

IMF'ten Bitcoin için uyarı
14 Ekim 2017 - 10:31 borsagundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde, finansal teknolojideki gelişmelerin büyük tahribatlara neden olabileceğini söyledi

CNBC'ye konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, merkez bankalarını ve regülatörleri dijital para birimleri konusunda uyardı.

Lagarde, finansal hizmetleri şimdiden 'sarsmaya' başlayan teknolojik ürünlerdeki gelişmeleri takip etmeyen ve anlamayan küresel finansal kuruluşların risk aldığını aktardı. IMF Başkanı, "Büyük tahribatlar görmeye yakın olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon'un "dolandırıcılık" dediği Bitcoin tanımına katılıp katılmadığı sorulduğunda Lagarde, dijital para teknolojilerinin etkilerine daha geniş anlamda bakmak gerektiğini ifade etti.

"Dijital paraları 'saadet zinciri' gibi spekülasyonlarla kategorize etmemeliyiz. Çünkü dijital para birimler, bundan çok daha fazlası."

IMF'nin kendi dijital parasını çıkarma ihtimalini tamamen gözden çıkarmayan Lagarde, para birimlerine uluslararası rezerv varlığı olma statüsü veren Special Drawing Right'în (Özel Çekim Hakkı) kripto paralara benzer teknolojilerle işbirliği yapabileceğini söyledi.

IMF'nin finans teknolojisi endüstrisinin düzenlenmesinde rol oynayacağını ifade eden Lagarde, blockchain teknolojisinin bankacılık sistemini daha kapsayıcı olacağını söyledi:

"Bazı gelişen ülkelerde üzerinde nakit taşıyan kadınlar şiddet görme tehlikesiyle karşı karşıya. Ancak parayı cep telefonlarında taşıyabilmeleri mükemmel olurdu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IUGLL14 Ekim 2017 14:44

    SAADET ZINCIRININ DIJITAL VERSİHERYONU

  • Bilir kişi14 Ekim 2017 11:11

    BİTCOİN İ HERHANGI BİR BİLGİSAYARDA ÜRETEBILIT MİYİZ? EVET ÜRETEBİLİRİZ. PEKİ TEKNOLOJİ HIZLA GELİŞİYOR VE BIRİLERİ BUNUN DAHA HIZLI VE SERI ÜRETIMİNİ BULMUŞSA YADA BULURSA NE OLUR? BİR BITCOIN EŞITTIR 0.005 KURUŞ BITCOIN DE OLAN HERKES GÜMLER.... BUNUN BİR DENETIMI VAR MI? YOK...

  • bilmez kişi 21 Kasım 2017 22:37

    bitcoin sınırlı miktarda mevcut. toplam 21 milyon bitcoin var ve bunun 16 milyon adeti şuan piyasada. Dediginiz gibi bir teknoloji ile biri bütün bitcoinleri çıkarsa bile fiyat o denli çıkılmaz.