E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den aşırı risk uyarısı---

IMF'den aşırı risk uyarısı

IMF'den aşırı risk uyarısı
18 Eylül 2014 - 07:58 borsagundem.com

IMF, finansal piyasalarda aşırı risk alımı konusunda uyardı

IMF, global ekonominin büyük finansal piyasalardaki risk alımlarındankaynamlı büyüyen bir risk ile karşı karşıya olduğunu, jeopolitik gerilimler ve artan risk alımının global ekonomiye zarar verebileceğini bildirdi. 

IMF, dün gece yayınladığı ve G20 maliye bakanları merkez bankası başkanlarının bu haftasonu Avustralya'da yapılacak toplantılarına sunulacak olan raporunda, ekoonmik büyümenin 2014'ün ikinci yarısında büyümeye devam edeceği beklentisini devam ettirdiğini belirtti. Ancak IMF, finansal piyasa göstergelerinin yatırımcıların aşırı görününen borçlanmalar ile finansal piyasalara yatırım yaptıklarını ortaya koyduğa dikkat çekerek, ABD para politikasında veyaUkrayna ve Ortadoğu'daki çatışmalarda sürprizler olması halinde bu finansal piyasaların gazının hızla boşalacağı uyarısı yaptı.

IMF, "Yeni aşağı yönlü riskler jeopolitik gerilimler ve artan risk alımı ile ilişkili" ifadelerini kullandı. IMF, Euro Bölgesi'ndeki cansız toparlanmanın durabileceğinden endişe ettiğini belirtirken, ECB'nin varlık alım programını memnuniyetle karşıladığını vurguladı.  

Raporda, Fed'in ilk faiz artırımını 2015 ortasında yapmasını uygun olacağı belirtilirken, politikada sürpriz değişikliklerin piyasada satışı tetikleyebileceği uyarısında da bulunuldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)