E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, gelişmekte olan ülke piyasalarını uyardı---

IMF, gelişmekte olan ülke piyasalarını uyardı

IMF, gelişmekte olan ülke piyasalarını uyardı
29 Eylül 2016 - 16:50 borsagundem.com

IMF, gelişmekte olan ülke piyasalarının risklere daha açık hale geldiğini belirterek, uyarıda bulundu

Gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin dünyanın geri kalanı ile finansal olarak daha entegre hale gelmelerinin bu ülkelerin sermayeye daha fazla ulaşım sağlamalarına yardımcı olduğunu, ancak bu ülkeleri finansal şoklara açık hale getirdiğini açıkladı.

IMF, bugün yayınladığı Global Finansal İstikrar Raporunun 3. bölümünde, artan bu entegrasyonun gelişmekte olan piyasa ekonomilerine fayda sağlayabilmesi için ülkelerin kurumsal ve yasal çerçevelerini bu entegrasyona göre ayarlamaları gerektiğini vurguladı.

Gelişmekte olan ekonomilerin geçtiğimiz 20 yılda kurumsal yönetim ve yatırımcının korunması açısından genel bir ilerleme gösterdiklerini ifade eden IMF, hem şirketler hem de ülkeler seviyesinde göstergelerin sağlanan ilerlemeyi ortaya koyduklarını belirtti.

'Ekonomi yasaları iyileştirilmeli'

IMF, verimliliğin artması için tüm gelişmekte olan ekonomilerin yasal, düzenleyici ve kurumsal çerçevelerini iyileştirmeleri gerektiğini belirtti.

Gelişmekte olan ekonomilerin çoğunun yurt dışı yatırımcıların haklarını geliştirmeye devam etmeleri gerektiğini anlatan IMF, azınlık hissedarlarının haklarının ilerletilmesi gerektiğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ29 Eylül 2016 21:32

    TV RUMUZLU KİMSE SANA SİLAH ZORUYLA BORÇ VERMİYOR MECBUR KALINDIMI İMF TIPIŞ TIPIŞ GİDİP BORÇ İSTİYORSUN ONLARDA SANA BİR REÇETE YAZIYOR KABUL EDERSEN BORÇ VERİLYOR.

  • tv29 Eylül 2016 17:31

    sen onu ülkeleri sömürürken düşünseydin birverip beşalıyorsun adi imf