E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF Başkanı konuştu, hisse piyasaları çöktü---

IMF Başkanı konuştu, hisse piyasaları çöktü

IMF Başkanı konuştu, hisse piyasaları çöktü
11 Ekim 2018 - 08:33 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde'ın borsa değerlemelerinin son derece yüksek olduğunu söylemesinin ardından piyasalarda sert düşüş yaşandı

Asya borsaları Wall Street'in sekiz ayın en kötü performansını kaydetmesinin ardından ekside seyrediyor. Wall Street'deki bu düşüş dünya genelindeki işletmelerin güven ve yatırımlarını tehdit edebilir.
Küresel düşüş yüz milyarlarca dolar mal varlığını yok etti. Uluslararası Para Fonu(IMF) Başkanı, borsa değerlemelerinin "son derece yüksek" olduğunu söyledi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 3.9 düşüşle Mart 2017'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 4.4 gerileyerek Mart ayından bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydetti.
S&P 500 endeksi teknoloji hisselerinin yavaşlayan talep endişeleriyle gerilemesiyle Şubat'tan bu yana en sert günlük düşüşünü kaydederek 850 milyar dolar mal varlığını yok etti.

DÖVİZ

Çalkantılı dönemlerde güvenli liman olarak görülen dolar paniklemiş yatırımcıların ABD borsalarını sekiz ayın en büyük düşüşünü kaydetmesine neden olmasının ardından ivme kaybederek bazı stratejistleri şaşırttı.
Piyasaların oynaklık beklentilerini ölçen Wall Street'in korku endeksi yüzde 44 artışla Nisan'dan bu yana en yüksek Seviyesi olan 22.96'ye yükseldi.
Dolar endeksi dün 95.79 seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.31 düşüşle 95.21'e
geriledi.
Yen IMF'nin küresel büyüme ve finansal istikrara ilişkin uyarılarının ardından riskten kaçınmanın desteğiyle dolar karşısında bu ayın en yüksek seviyesi olan 112.13'e yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüşün ve ABD ham petrol stoklarının beklentilerden daha fazla yükseldiğini gösteren raporun etkisiyle dünkü kayıplarını artırarak iki haftanın dip seviyesine geriledi.
Michael adlı kasırga en az bir ölü, yaralılar ve yaygın tahribata yol açmış olsa da, Florida'ya ilerlemesiyle petrol varlıklarını önemli hasarlardan korumasıyla arz endişeleri azaldı.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 1.5 düşüşle 81.87 dolara geriledi.

ALTIN

Altın fiyatları güçlü ABD verilerinin potansiyel olarak Fed'in gelecek yıl birçok kez faiz oranlarını yükseltme ihtimalini artırmasıyla geriledi ancak zayıf seyir izleyen dolar kayıplarını sınırladı.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,192.58 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)