E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmar Barışı'ndan gelen para nerede kullanılacak?---

İmar Barışı'ndan gelen para nerede kullanılacak?

İmar Barışı'ndan gelen para nerede kullanılacak?
19 Haziran 2018 - 23:52 borsagundem.com

Özhaseki, "İmar Barışı ile elimize 35-40 milyar lira geçecek. Bu parayı, kentsel dönüşüm işine girerlerse belediyelere sıfır faizli para olarak vereceğiz. Yani Türkiye'yi depreme hazırlayacağız." dedi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Eski İzmir Pazar Yeri'nde katıldığı miting öncesi vatandaşlara seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışından elde edilen paranın nereye harcanacağını açıkladı.

Konuşmasında İmar Barışı'na değinen Özhaseki, Türkiye'deki toplam 26 milyon 358 bin yapı stoğunun yüzde 35'in imara uygun olduğunu hatırlattı.

Özhaseki, söz konusu paraların nereye harcanacağıyla ilgili şunları söyledi:

"Getirdiğimiz yasa, 'sizin bu yapınızın değeri neyse kendiniz bunu söyleyin, mühendislik bürolarına gitmeyin ve kimseye ölçtürmeyin' diyor. İnternet üzerinden e-devlet şifresiyle girin, şu karşıdaki yapılar gibiyse metrekaresini 600 lirayla çarpın. 100 metrekare çarpı 600 lira 'buranın değeri 60 bin lira' diyeceksiniz. Yüzde 3'ü ne yapıyor. Bin 800 lira. Bu verildiğinde size yapı kayıt belgesi gönderiliyor. Yapı kayıt belgesi devlette ruhsat ve iskan yerine geçiyor. Kanun bu. Su, elektrik, gaz bağlanabilir. Yıkım kararları varsa bunlar durur. İmar Barışı ile elimize 35-40 milyar lira geçecek. Bu parayı, kentsel dönüşüm işine girerlerse belediyelere sıfır faizli para olarak vereceğiz. Yani Türkiye'yi depreme hazırlayacağız. Sağlam, kimlikli ve kişilikli binalarda oturacağız. Yani bu para bir yerlere gitmeyecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 20 Haziran 2018 10:30

    Sen yirmibeş yıl çalış bir daire zor al. Komşun devlet arazisi yağmalasın köşe olsun. İmam efendi caizmi. Bu yapılan kulhakkı yeme değilde ne. Nihat hatipoğlu ne dersin bu işe. Ağlarmısın

  • Malesef 20 Haziran 2018 10:26

    Suriyeli sığınmacılara 40 milyar dolar para harcadınız. Bu paraları kentsel dönüşüme harcasaydınız konutlar yenilenecek ve deprem riski azalacaktı.