E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİlk 100'de 3 Türk üniversite---

İlk 100'de 3 Türk üniversite

İlk 100'de 3 Türk üniversite
27 Kasım 2015 - 05:31 borsagundem.com

‘Dünyanın 50 yaş altındaki en iyi 100 üniversitesi’ listesine Bilkent, Koç ve Sabancı girmeyi başardı

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, ‘Dünyanın 50 Yaş Altındaki En İyi Üniversiteleri’ni açıkladı. Toplamda 100 üniversitenin dahil olduğu listeye Türkiye’den üç vakıf üniversitesi girmeyi başardı. Sıralamada Bilkent Üniversitesi 51-60, Sabancı Üniversitesi 61-70 ve Koç Üniversitesi ise 71-80 sıra bandında yer buldu. Dünyanın 50 yaş altı en iyi üniversitesi Singapur’dan Nanyang Teknoloji Üniversitesi olurken, onu Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ikinci, Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü üçüncü sırada takip etti. ABD ve İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinin uzun yıllar önce kurulmuş olması nedeniyle listenin ilk 6’sında Asya üniversitelerinin hakimiyeti dikkat çekti. QS, 50 yaş altında en iyi üniversiteleri araştırma, öğretim kalitesi, istihdam sağlayabilme ve uluslararası görünüm olarak dört alanda sıraladı. QS bu liste için, Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nın verilerini kaynak olarak kullandı. 8 üniversite ile Avustralya, listede en çok temsil edilen ülke oldu. Onu 7 üniversite ile Almanya ve 5 üniversite ile İspanya ve İngiltere takip etti.

Rektörler memnun

Prof. Dr. Abdullah Atalar (Bilkent Üniversitesi Rektörü): Bilkent Üniversitesi olarak eğitimimizi en ileri seviyeye taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya sıralamaları listelerinde görünürlük ve emeğimizin takdiri bizi memnun ediyor.
Prof. Dr. Nihat Berker (Sabancı Üniversitesi Rektörü): Türkiye’den üniversitelerin dünya sıralamalarında giderek önlere geçmesinden çok mutluyuz. Bu hak edilmiş ilerlemeler, üniversitemizin bütün elemanlarına daha da azim ve çalışma gücü katıyor.

İstihdamda Bilkent

QS, dünya üniversitelerinin istihdam performanslarını değerlendirdiği ‘İstihdam Edilebilirlik 2016’ sıralamasının öncü listesini de yayımladı. Listeye Türkiye’den Bilkent Üniversitesi 151-200 bandından girdi. QS, 700 üniversitenin istihdam görünümünü 44 bin anketi analiz ederek oluşturdu. Kuruluş, üniversiteleri işveren saygınlığı, işveren ortaklıkları, öğretim üyelerinin çıktıları, işverenlerin kampustaki varlığı ve mezunların istihdam oranlarına göre sıraladı. QS, bu öncü liste ile sektör ve yükseköğretim kurumlarından gelen geribildirimler sayesinde daha güvenilir bir sıralama ölçümü oluşturmayı hedefliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)