E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİki yıllık bütçe hazırlama rehberi yayımlandı---

İki yıllık bütçe hazırlama rehberi yayımlandı

İki yıllık bütçe hazırlama rehberi yayımlandı
11 Ocak 2016 - 16:54 borsagundem.com

Maliye Bakanlığı'nın 2016-2018 dönemi bütçe çağrısı ve eki bütçe hazırlama rehberi yayınlandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016-2018 dönemindeki ekonomi politikalarının temel amacının, makro ekonomik istikrarın korunduğu, cari açığın ve enflasyonun aşamalı olarak düşürüldüğü bir ortamda, yapısal reformlar yoluyla büyümeyi artırmak ve daha kapsayıcı hale getirmek olduğunu bildirdi.

Maliye Bakanlığının 2016-2018 dönemi bütçe çağrısı ve ek bütçe hazırlama rehberi, Bakan Ağbal’ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Bütçe çağrısında, 2016-2018 dönemde ekonomi politikasının temel amacının, makroekonomik istikrarın korunduğu, cari açığın ve enflasyonun aşamalı olarak düşürüldüğü bir ortamda, yapısal reformlar yoluyla büyümeyi artırmak ve daha kapsayıcı hale getirmek olduğunu belirten Ağbal, aynı dönemde maliye politikasının temel önceliklerini ise ekonomik istikrarın desteklenmesi, büyüme potansiyelinin yukarı çekilmesi, yurt içi tasarrufların artırılarak cari açığın kontrol altında tutulması, fiyat istikrarına yardımcı olunması, kamu kesimi borçlanma gereği ile faiz dışı harcamaların kontrol altında tutulması ve kamu gelirlerinin sağlıklı ve sürekli kaynaklardan elde edilmesinin oluşturduğunu kaydetti.

Ağbal, "Kamu kaynaklarının kullanımında Orta Vadeli Program (OVP) ve Orta Vadeli Mali Plan’da belirlenen politika ve öncelikler doğrultusunda hareket edilecek. Kamu idarelerinin kendilerine tahsis edilen ödenekleri aşmadan etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanması teşvik edilecektir. Mevcut harcama programları gözden geçirilerek kamu tasarruf-yatırım açığı tedrici olarak azaltılacaktır" değerlendirmelerinde bulundu.

Kamu idarelerinin faaliyetlerinin, iç kontrol ve iç denetim standartlarına uyum düzeyinin artırılmasının sağlanacağını, kamu mali yönetiminin insan kaynakları altyapısının nitelik ve nicelik olarak güçlendirileceğini ifade eden Ağbal, kamu kurum ve kuruluşlarının stratejik planlarının kalkınma planında yer alan politikalarla uyumunun gözetileceğini bildirdi.

Ağbal, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, OVP ve Orta Vadeli Mali Plan, Bütçe Çağrısı ve eki Bütçe Hazırlama Rehberi ile Yatırım Genelgesi ve eki Yatırım Programı Hazırlama Rehberinde yer alan makro politikalar, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükler, ödenek teklif tavanları, genel ilkeler ve standartlarla çok yıllı bütçeleme anlayışını esas alarak 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ilişkin bütçe tekliflerini sunacaklarını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)