E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİki hisse için öngörü ne?---

İki hisse için öngörü ne?

İki hisse için öngörü ne?
01 Aralık 2015 - 09:20 borsagundem.com

İş Yatırım, BİST'te işlem gören iki hisse için öngörüde bulundu

Bardağın dolu tarafına bakmak…
Piyasalar Çin konusunda bardağın boş tarafına değil dolu tarafına bakmayı tercih ediyor. Çin imalat sanayi PMI rakamları Kasım ayında 49-50 bandında zayıf seyrini sürdürdü. İmalat dışı PMI rakamları ise güçlü seyrini sürdürerek 53 seviyesinin üzerine yükseldi.  Açıklanan verileri Çin ekonomisinde üretimden hizmete geçişin teyidi ve ilave mali ve parasal genişlemenin işareti olarak okuyan Asya borsalarında, emtia piyasalarında ve ABD vadelilerinde bu sabah sert yükselişler görülüyor. 
Türkiye piyasalarından çelişkili sinyaller geliyor.  BIST Rusya ile yaşanan siyasi krize paralel dünya piyasalarından negatif ayrışmayı dün de sürdürdü.  Tahvil ve Türk lirasında sürpriz bir şekilde güçlü bir seyir görüldü. CDS cephesi kendi liginde top koşturmayı sürdürüyor.  Bugün piyasaları etkileyecek önemli bir haber akışı yok. Paris İklim Zirvesi sonrası Erdoğan’ın verdiği mesajlar Rusya ile gerginliğin uzun süreceğini  teyit ediyor. Rusya’nın ekonomik yaptırımlarına Türkiye’nin nasıl cevap vereceği gündemdeki sıcak konu.  
Asya borsaları ve Avrupa vadelilerindeki paralel Borsa İstanbul’da bu sabah hafif yukarı yönlü (%0,4-%0,5) bir açılış bekliyoruz.  Şirket bazında dün raporunu yayınladığımız ve bu öğlen konferans yapacağımız Tat Konserve öne çıkıyor.  Buna ek olarak Doğan Gazete – Hürriyet birleşmesinde üçüncü çeyrek rakamlarıyla yaptığımız çalışmada Doğan Gazete lehine bir tablo çıkıyor. Ama önemli olan birleşmenin olup olmayacağı.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)