E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİhtilal Mağduru Rizeliler kitabında 'Erdoğan' ayrıntısı---

İhtilal Mağduru Rizeliler kitabında 'Erdoğan' ayrıntısı

İhtilal Mağduru Rizeliler kitabında 'Erdoğan' ayrıntısı
12 Eylül 2017 - 19:51 borsagundem.com

Fatih Sultan Kar'ın İhtilal Mağduru Rizeliler isimli kitabında 1980'de İETT yönetimine el koyan darbeci albayın Erdoğan'a "Ya sakalını kesersin ya da takımdan gidersin" dediği öğrenildi

Rizeli araştırmacı yazar Fatih Sultan Kar, 1960 ve 1980'de gerçekleşen askeri darbelerde mağdur olan Rizeliler'i konu alan kitap hazırlıyor. Taslak haline olan kitapta, 1980'de İETT yönetimine el koyan darbeci albayın, kurumda futbol oynadığı ve çalıştığı dönemde sakallı hali nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan'a uyguladığı baskıya da yer verildi.

İETT Genel Müdürlüğü'nde Foto Film Operatörü olarak görev yapan Rizeli araştırmacı-yazar Fatih Sultan Kar, 1960 ve 1980 darbelerinin Rizeli mağdurları ve yaşadıklarını kitaplaştırmak için çalışma başlattı. Taslak halinde olan kitapta, "80 Darbesi Erdoğan'ın futbol hayatını bitirdi" başlığı ile bir bölüm de yer alıyor.

Kitapta, 1980 darbesi sırasında, İETT yönetime el koyan darbeci Albay'ın, İETT'de çalışanı ve aynı zamanda takımda futbol oynayan Recep Tayyip Erdoğan'a sakallı hali nedeniyle baskı kurduğu, "Ya sakalını kesirsin ya da takımdan ve kurumdan gidersin" dayatması yaptığı anlatıldı.

Bunu kabul etmeyen Erdoğan'ın da takımdan ve kurumdan ayrıldığına yer verildi. Erdoğan'ın istifa dilekçesinde ise 'Özel bir şirkette iş bulduğum için ayrılıyorum' ifadelerine yer verdiği kitapta dilekçenin de örneği yer aldı. Kitabın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili son bölümünde, sakalı nedeniyle İETT'den ayrılmak zorunda kalan Erokspor ve Camialtı futbol takımlarında santrafor olarak forma giyen ve Fenerbahçe'ye transferi gündeme gelen Erdoğan'ın başarılı süren futbol hayatının bu şekilde son bulduğu bilgisi yer alıyor.

Kitabının kısa bir süre sonra çıkacağını söyleyen yazar Fatih Sultan Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra eski bakan Ahmet Tevfik İleri ve eski başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz´ın da anılarına yer verildiği belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup12 Eylül 2017 23:47

    Keşke mağdur olmasaymış, fitbolcu olsaymış.

  • RİZELİ12 Eylül 2017 22:58

    Ulan bu dinciler ihtilalin öz çocuğu...Maduru ülkücüler.ÜLKÜCÜLER.....YETER BE İNSAFSIZLAR..SOLCULARDA MAĞDUR AYNI ZAMANDA.AMA BU İHTİLALDE 13 EYLÜLDE ÖLECEKLERİNİ CEZAEVLERİNDE SAĞ SALİM İŞKENCE EDEREK KORUMUŞ OLDULAR.

  • Yok satar!12 Eylül 2017 22:29

    Çok acıklı bir hikâye.Beni tutmayın salya sümük ağlamak istiyorum.

  • Kim daha madur12 Eylül 2017 21:08

    Günlerce aylarca işkenceye ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalanlar.Yaşı büyütülerek idam edilen çocuklar.Sorgusuz sualsiz yıllarca hapis yatanlar.Işinden atılanlar.Bunlar 12 Eylül darbesini yapan alçakların cunta rejiminin yaptıklarına ne demeli.

  • dsd12 Eylül 2017 20:52

    Bırak bu ayakları....Bu paparayı yutan kalmadı artık....

  • Ne çektiler be12 Eylül 2017 20:15

    Rizeliler çok çekti be. 81 vilayet var ama küçük bir şehirden en çok siyasetçi , kurumlarda yönetici çıktı. İstanbulun yarısı trabzon rizelilerin. Thy, yurtlar kurumu ve daha bir yığın yerde neredeyse yarı çalışan, yönetici aynı yerlerden. Türkiyede her şehirde her memleketten zengin göremezsin ama mutlaka bir trabzon, rizeli cok zengin görürsün. İhaleler çoğunlukla rize trabzon ittifakına gider. Hakediyorlarsa Allah helali hoş etsin, yardımcıları olsun ama bunca şeyi hak yiyerek yapıyorlarsa Allah bilir yapacağını.