E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracata AB dopingi---

İhracata AB dopingi

İhracata AB dopingi
14 Mart 2016 - 05:28 borsagundem.com

TİM Başkanı Büyükekşi, ihracatçıların yarısından fazlasının Avrupa'ya mal sattığını bildirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların yarıdan fazlasının Avrupa’ya mal sattığını, AB ekonomisinin her 1 puanlık büyümesinin de AB’ye ihracatı yüzde 4 artması demek olduğunu belirtti.

Negatif parite etkisinin azaldığını ve firmaların kur ve parite risklerini azaltmayı öğrenmeleri gerektiğini anlatan Büyükekşi, “Avrupa Merkez Bankasını faiz indirimi ve parasal genişlemenin hacmini arttırması geçen hafta dünya ekonomisinin en önemli gündem maddesi oldu. Avrupa için büyüme tahminlerinin aşağı çekilmesi de Türkiye açısından kritik. Avrupa en büyük ihraç pazarımız.

Geçen yıl 63 bine yakın ihracatçımızın yarısından fazlası Avrupa’ya ihracat yaptı. Her ne kadar toplam ihracatımızın yüzde 43’ü AB’ye yapılıyor olsa da firmalarımızın yarısından çoğu bu bölgeye ihracat yapıyor. Avrupa ekonomisinin büyümesi ve sağlıklı olması bu bölgeye ihracatımız da artması anlamına geliyor. Geçen hafta aşağı çekilen büyüme beklentisi ihracatımızın yavaşlaması gibi bir etkiye sahip. Ancak AB ekonomisinde son 2 yılda yaşanan iyileşmenin ve geleceğe dönük olumlu beklentiler için gerekli adımları atıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)