E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIFC, Türkiye'de yatırımlarını artıracak---

IFC, Türkiye'de yatırımlarını artıracak

IFC, Türkiye'de yatırımlarını artıracak
06 Ağustos 2015 - 17:57 borsagundem.com

Dünya Bankası'nın yatırım kolu IFC, Türkiye'deki yatırımlarını artırmaya hazırlanıyor

Dünya Bankası'nın özel sektör yatırım birimi International Finance Corp (IFC), Türkiye'deki hisse senedi yatırımlarını artırmaya hazırlanıyor. IFC'nin bu kararı, Türkiye'de yatırımcı güveninin siyasi belirsizliğin kaybolması sornası toparlanacağı ümidiyle aldığı ifade ediliyor.

IFC'nin Türkiye Müdürü Aisha Wiliams, 2016 yılının Haziran'a kadarki döneminde, 2015'te ulaştığı 400 milyon dolarlık yatırım hedefine ulaşacaklarını söyledi. Williams, Türkiye'deki varlıklarını bir yıl önceki 1.24 milyar dolardan 1.8 milyar dolara çıkardıklarını söyledi. Bu rakamın 1.3 milyar doları proje kredilerinden, 530 milyon doları ise kısa vadeli ticaret finansmanından oluşuyor.

Hisse senedi yatırımlarında geçtiğimiz yıl ulaşılan rakamı yakalayark geçmelerini beklediğini ifade eden Williams "Piyasa koşulları uygun olursa bu yılın da sağlam geçmesini bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak oyu alamadığı 7 Haziran seçimlerinden bu yana tam 60 gün geçti. Geçen sürede koalisyon ya da azınlık hükümeti kurulamadığı gibi, AK Parti-CHP arasında yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkacağına dair umutlar da gittikçe azalıyor. Öte yandan da artan terör olayları nedeniyle başlayan terörle mücadele operasyonları da Suriye ve Irak sınırlarındaki tansiyonu artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)