E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİDO: Bir dava daha kazandık---

İDO: Bir dava daha kazandık

İDO: Bir dava daha kazandık
29 Haziran 2017 - 14:31 borsagundem.com

Kocaeli Belediyesi'nin Eskihisar-Tavşanlı feribot hattına ilişkin açılan davada karar çıktı

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İDO) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce Eskihisar Tavşanlı hattına sefer koymasıyla ilgili hukuk sürecinde bir dava daha kazandığını duyurdu.

İDO’dan yapılan açıklamada, İDO’nun Eskihisar-Topçular hattına paralel biçimde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce Negmar’ın (Narlı Feribot) ihalesiz ve kamuya herhangi bir bedel ödemeden Eskihisar-Tavşanlı hattını işletmesi nedeniyle davalar açıldığı hatırlatıldı. Açıklamaya göre, İDO’nun Eskihisar – Topçular hattını 861 milyon dolar ödeyerek ihale bedeli işletme hakkı almasından sonra, Narlı Feribot A.Ş’nin hiçbir ihale olmaksızın bu hatta paralel taşımacılık faaliyetine başladı. Açıklamada, Narlı Feribot AŞ’nin sadece belediyeye ait kıyı alanları ve deniz alanlarını kiralamak sureti ile İDO’nun en önemli hatlarından Eskihisar – Topçular hattında haksız rekabet oluşturacak şekilde taşımacılık faaliyeti yürüttüğü ileri sürüldü. İDO’nun ortaya çıkan haksızlığın giderilmesi için hem ihalesiz işletme hakkı veren Kocaeli Belediyesi’ne, hem de Narlı Feribot’a 2013 yılında dava açtığı belirtildi.

Açıklamada, dava süreçlerinin birbirini izlediği ve her davada İDO’nun haklılığına karar verildiği savunularak “En son 06 Haziran 2017 tarihinde Bursa 3. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla da, Tavşanlı Belde Belediyesi’nin Gök Denizciliğe ait iskeleye, belediyeye ait arazi içinden kamu yolu adı altında yol açılmasına ilişkin imar plan kararlarının yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi.” denildi.

İDO açıklamasında, İDO’nun haklılığının bu son kararda olduğu gibi mahkemelerce de onandığı dile getirilerek “Tavşanlı Belediyesi ısrarlı bir şekilde bu konuda kesinleşmiş idare mahkemesi ve danıştay kararlarına rağmen hukuka aykırı yeni meclis kararları almaktadır. Ancak İDO’nun hukuksal yönden sürdürdüğü bu haklı savaşı devam edecektir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)