E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanı Efkan Ala görevi bıraktı---

İçişleri Bakanı Efkan Ala görevi bıraktı

İçişleri Bakanı Efkan Ala görevi bıraktı
31 Ağustos 2016 - 20:10 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın görüşmesinden sonra flaş kararlar açıklandı. Görüşme sonrasında Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın görüşmesinden sonra gelen son dakika haberi büyük yankı uyandırdı. Başbakan Yıldırım görüşme sonrasında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini, Ala'nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun atandığını açıkladı. Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine ise AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme resmi programda bulunmuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme saat 20:00 sularında sona erdi.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır" dedi.

EFKAN ALA GÖREVİ BIRAKTI, YERİNE SÜLEYMAN SOYLU GELDİ
Görüşme sonrasında Başbakan Binali Yıldırım kısa bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı.

Yıldırım, "İçişleri görevini bırakan Efkan Ala'ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Efkan Ala'nın yerine Süleyman Soylu atandı.

Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti, yerine Süleyman Soylu geldi

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?
21 Kasım 1969 İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda adım atan Süleyman Soylu, 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’na seçildi. 1999 Yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu. 1999-2002 yılları arası İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu.

6 ocak 2008 tarihinde Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığına seçildi. 16 mayıs 2009’da kendi talebiyle gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevi sona erdi.

12 eylül 2010 Referandumu sürecinde “evet” oyu tercihini anlatmak için “Demokrasi Buluşmaları” toplantılarıyla Türkiye’yi dolaştı.

5 eylül 2012 tarihinde AK Parti’ye katıldı. Arge Başkanı olan Süleyman Soylu 15 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Trabzon Milletvekili seçildi.

Aslen Trabzon Of’lu olan Süleyman Soylu 1989’da başladığı ticari hayatını 1995’den beri kendi kurduğu sigorta şirketinde sürdürmektedir.

Süleyman Soylu evli ve bir kız, bir de erkek çocuk babasıdır.

HANDE FIRAT: HERKESE SÜRPRİZ OLDU
Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Başbakan'nın açıklaması sonrasında CNN Türk'te yaptığı ilk açıklmada Efkan Ala'nın görevinden ayrılması ve yerine Süleyman Soylu'nun gelmesini sürpriz olarak nitelendirdi. Fırat, 'Bu gelişme Ankara'da kimse tarafından beklenmiyordu. Hatta kabine üyeleri için bile sürpriz olmuştur' dedi.

Hande Fırat ilk değerlendirmesinde şunları söyledi; "Sürpriz diyebiliriz bu gelişmeye. Bir süredir Ankara'da kabine revizyonu konuşuluyordu ancak bugün için bir tasarruf beknlenmiyordu. Ama belli bir süre sonra, ekim gibi kabine revizyonu bekleniyordu. Bugün aniden bir görüşme oldu ve değişiklik oldu.

Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı döneminde bir darbe kalkışması atlatıldı. Bu girişimde polisin başarısı bir kenara koyulmalı. Polislerin içinde de temizliğe yönelik Ala'nın bir çalışması vardı.

Cumhurbaşkanı'nın Efkan Ala ile bir görüşmesi olmamış. Kaynaklarımdan öğrendiğim kadarıyla...

Mini ve sınırlı bir kabine değişikliği denebilir buna. Yerine gelen Süleyman Soylu ise Ankara'da hep konuşuluyordu. Soylu'nun darbe gecesi girişimleri ve darbenin engellenmesi için yaptığı gayretler hep gündemdeydi. 15 Temmuz sonrası gelen bu mini revizyon için 15 Temmuz revizyonu denebilir.

Bu gelişme kabinenin diğer üyeleri içinde sürpriz oldu. Mehmet Müezzinoğlu ise daha önce Sağlık Bakanı'ydı. Müezzinoğlu'nun da kabineye bu şekilde girmesi sürpriz oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bursa /01 Eylül 2016 08:49

    Emniyet içerisindeki yapılanmayla bu kadar mücadele eden, 17-25 Aralık olaylarında Cesur Yürek olarak nitelendirilen bakana yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

  • bursa01 Eylül 2016 02:36

    BURSA nın anasını ağlattınız Altepe ala arınç üçlüsü.isabetli karar.

  • FATİH İSLAMBUL31 Ağustos 2016 22:06

    YERİNDE VE İSABETLİ BİR SEÇİM OLMUŞ SÜLEYMAN SOYLU TECRÜBELİ VE CESUR DÜRÜST BİR KİŞİLİĞE SAHİP. KENDİSİNE BAŞARILAR DİLRİM

  • KILIÇ31 Ağustos 2016 21:02

    ÇOK İSABETLİ OLDU SAYIN SOYLU DAHA AKTİF DAHA CESUR BAŞARILAR DİLERİM.

  • Altay TAN31 Ağustos 2016 20:35

    Bakan Soylu Emeklilerden kurtuldu,hayırlı olsun.