E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİbrahim Kalın, James Jeffrey ile görüştü---

İbrahim Kalın, James Jeffrey ile görüştü

İbrahim Kalın, James Jeffrey ile görüştü
07 Aralık 2018 - 19:55 borsagundem.com

İbrahim Kalın ile ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in görüşmesinde, Münbiç yol haritasında izlenen iş birliğinin Fırat'ın doğusunda kalan diğer alanlarda da uygulanması için ortak çalışma yapılması gündeme geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri  Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti.

Görüşmede, Münbiç yol haritasının ivedilikle uygulanması konusunda  mutabakata varıldı ve yıl sonuna kadar somut bir ilerleme sağlamanın önemi  kaydedildi.

Münbiç yol haritasında izlenen iş birliğinin Fırat'ın doğusunda kalan  diğer alanlarda da uygulanması için ortak çalışma yapılması da görüşmede ele  alındı.

İstanbul'da geçen ay düzenlenen Suriye Dörtlü Zirvesi'ndeki başarının  vurgulandığı görüşmede, "Suriye" konulu iş birliği toplantıların sıklığının  arttırılmasının gerekliliği ifade edildi. Suriye'de siyasi sürecin  hızlandırılması ve kalıcı çözüm için gerekli zeminin oluşturulması konusunda  fikir birliği ortaya kondu.

Türkiye'nin PYD/YPG konusundaki net duruşu ifade edilerek, Türkiye  sınırında hiçbir terör unsurunun varlığına müsaade edilmeyeceğinin kararlılıkla  vurgulandığı görüşmede, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması konusundaki  hassasiyet de yinelendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)