E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİbrahim Kalın: Donanma komutanı istifa etti---

İbrahim Kalın: Donanma komutanı istifa etti

İbrahim Kalın: Donanma komutanı istifa etti
17 Ağustos 2017 - 14:28 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın donanma komutanının istifa ettiğini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Kalın, "Veysel Kösele kendi istek ve arzusu ile istifasını vermiş ve bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur. Genelkurmay Başkanlığımızdan aldığım bilgi ile teyit etmek istedim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Ağustos'ta Ürdün'e ziyareti olacaktır. Suriye, Irak, Filistin meseleleri ele alınacak. Burada Avrupa Birliği'ne de görevler düşmektedir. Son dönemde yeni fasılların açılması veya Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ilişkin bu mesaj Avrupa'daki popülist hareketlerle irtibatlı. Avrupa Birliği kurumlarına da önemli görevler düşmektedir.

Uzun bir aradan sonra İran Genelkurmay Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. DEAŞ, PKK başta olmak üzere, Astana süreci ve diğer bölgesel konular ele alındı. Bundan sonra da üst düzey ziyaretlerde mutabık kalındı.

'KAFA KARIŞIKLIĞI'

Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 54 yıldır kapısında bekletilen Türkiye'nin üzerine düşen görevlerini yerine getirmesi kabul edilemez. AB'de bir kafa karışıklığı ve Türkiye konusunda popülist tavrını izlemekteyiz.

Terörle mücadele konusunda TSK, İçişleri Bakanlığımız, Jandarma, Emniyet'le birlikte teröre karşı çok yönlü mücadele veriyoruz. İlgili güvenlik birimleri arasında tam bir koordinasyon ve işbirliğiyle bu mücadele sürdürülmektedir. Bunun neticelerini de hamdolsun son dönemde net bir şekilde görmeye başladık. Suriye ve Irak kaynaklı sınır problemleri büyük oranda minimize edilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz büyük fedakarlıkla, özveriyle bu mücadeleyi yoğun bir şekilde devam ettirmektedirler. Sınır güvenliği için tedbirleri almayı sürdüreceğiz. Terörle mücadele bir ülkenin tek başına yapabileceği bir mücadele değil. Ülkeler arasında işbirliği, istihbarat paylaşımı gibi konular önemlidir. Bugün sizin gözardı ettiğiniz terör örgütleri yarın gelip sizi çok rahatlıkla vurabilir.

Ekonomide son dönemde güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bütçenin fazla gelmesini olumlu karşılıyoruz. Mayıs ayında istihdam edilenlerin sayısında 1.8 milyonluk bir artış sağlandı. 2 milyon hedefine de çok yaklaşıldığını göstermektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz şu dönemde de turizm sektöründe de bir patlama var adeta. Hizmet sektörümüzün de bu sene çok verimli bir dönem geçirdiğini ifade edebiliriz.

'GEÇMİŞTE DE KULLANILMIŞTI'

Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığını ifade etmiştim. Türkiye Reisicumhuru ifadesi Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü tarafından da geçmişte kullanılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti bu ülkenin yönetim biçimidir.

VEYSEL KÖSELE'NİN İSTİFASI

(Donanma Komutanı istifa etti mi?) Veysel Kösele kendi istek ve arzusu ile istifasını vermiş ve bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur. Genelkurmay Başkanlığımızdan aldığım bilgi ile teyit etmek istedim.

İRANLI KOMUTANIN ZİYARETİ

Operasyonel düzeyde benim burada bir detay vermem doğru olmaz. Türkiye sınır bölgelerinde kendine yönelik bir tehdit olduğunda gerekli tedbirleri alır. Bunun birçok örneğini yakın dönemde de gördük. Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi, PKK'ya ve DEAŞ terör örgütüne olduğu gibi. Tedbirler alınmaya devam eder. Suriye ve Irak'ta güvenliğin sağlanması, toprak bütünlüğün korunması, bu çerçevede oradaki siyasi gelişmeleri de yakından izlediğimizi ifade edebilirim.

'TALİHSİZ AÇIKLAMALAR'

(Merkel'in açıklamaları) Bu açıklamalar, talihsiz açıklamalar. Türkiye'yi tasniflere tabi tutarak siyasi mülahazalar yapmak son derece sakıncalıdır. Biz Almanya için benzer analiz yapsak, sayın Merkel'in tepkisi ne olur acaba? Bunları seçim atmosferinde yapılmış popülist değerlendirmelere olarak değerlendiriyoruz.

Öncelikle bir AB üyesi ülkenin böyle talimat verir tarzda tutum içine girmesi doğru değil. Gümrük Birliği anlaşması 90'lı yıllarda imzalandı. Bu Gümrük Birliği anlaşması kazan-kazan esasına göre yapılmış bir anlaşmadır. Bu iptal edildiği zaman bundan Avrupa ülkeleri de zarar görür.

Biz herhangi bir Avrupa ülkesi ile herhangi bir gerilim yaşamak istemeyiz. Kendilerinin dile getirdiği konular varsa, Türkiye'nin de taleplerinin olduğunu ifade etmeliyiz. Almanya'da faaliyet gösteren terör örgütleri, bunların uzantıları, bunlara kol kanat gerilmesi büyük soru işaretlerine yol açıyor. Alman makamlarının yapması gereken Türkiye'yi sorgulamak yerine bu hataları düzeltecek adımları atmak olmalıdır. Seçim dönemi bittikten sonra umarız herkes aklı selim içerisinde oturur konuşur.

IRAK'TAKİ REFERANDUM KARARI

Referandum kararı ne Kürt Bölgesel Yönetimi ne diğer bölgelerdeki sorunları çözmeyecektir. Burada Bağdat'ın da belki Erbil'i rahatlatacak birtakım adımlar atması doğru olacaktır. Bu girişimleri yok sayarak, tek çözüm referandumdur diye yola girildiği zaman netice ne olursa olsun bu Erbil yönetimini zora sokacaktır. Irak milletinin tamamını kucaklayacak şekilde yapmamış olacaklar. Kerkük'ün de dahil edilmiş olmasının bizim açımızdan önemi var. Türkmen şehridir. Türkmenler bu referandumu da boykot edecekler. Meşruiyeti de her zaman sorgulanacak. Bizim çağrımız bu karardan vazgeçmeleri yönünde.

'ALMANYA'NIN TEPKİSİ NE OLURDU'

Bu konuda hafta başlında Alman makamlarına iletildi. Alman Dışişleri Bakanı bilmiyorum diye bir açıklama yaptı. Biz biliyoruz ki istihbarat teşkilatımız Alman makamları ile irtibat içinde. Bizim iade taleplerimiz ile ilgili Adalet Bakanlıklarımızın çalışması konusunda mutabık kalındı. Bir darbe girişimi Almanya'da olsaydı, kişiler Türkiye'ye gelseydi, aylarca buralarda kalsalardı ve Almanya karşıtı eylemlerde bulunsalardı ve biz de alan açsaydık Almanya'nın tepkisi ne olurdu, veya herhangi bir ülkenin tepkisi ne olurdu?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türk18 Ağustos 2017 00:41

    Ordu iktidarın değil TÜRK MİLLETİ nin ordusu olmalı

  • gobel6617 Ağustos 2017 22:07

    Ordu kendi görevini yapmaya başladı. Önceden kendi görevinden bir haber, devlet memuru olduğunu unutmuş, cumhurbaşkanına kafa tutup, hükumetleri deviren- devirmeyi görev edinen, bizim vergilerimizle maaş alıp, Amerikan emirleriyle hareket eden silahlı devlet memurları vardı. Bu orduda en üst düzey görevleri başarıyla yapacak(er rütbesindeki insanlar dahil) eğitimli asker dolu. Yeter ki sistemsel düzenlemeler yapılsın.

  • Orduly 17 Ağustos 2017 20:39

    Mösyöler , 15 yıldır iktidarda olan AK PARTİ değil mi ve 2 Cumhurbaşkanı da bu partiden çıkmadı mı da madem doğru yaptı ise bugünü bekledi ? Askeri vesayete darbe ineli kaç yıl oldu ve onu dahi hesaplayamadı da şimdi istifa edince mi doğru yapmış oluyor ? Madem vatan millet aşığı öyleyse FETÖ ile mücadele ne yapmış da şimdi tam mücadele vakti ve adeta kaçar gibi küsüyor ? sorular çok ama Alamanlar da doğru cevap yok. Ah Alamanlar ahhhh ....

  • Sarı17 Ağustos 2017 18:18

    Asker 1960 dan bu yana her 10 yılda bir darbe yapmış. Ne liyakatinden bahsediyosunuz Sanki Akpartiden önce süper bir ordumuz vardı. Bi de çıkmış eskidem liyakat vardı diyorlar Eskiden Milletin seçtiği kişileri kendi Eri zannedenler vardı

  • ali öner17 Ağustos 2017 17:18

    Bunların çoğu askerlik yapmamış bence. Bu orduyu öyle dejenere ettiler ki, allah muhafaza bir savaşa girsek başarısız olma ihtimalimiz oldukça yüksek

  • doğru olanı yaptı17 Ağustos 2017 16:52

    rütbe ve kıdem olarak aşağıda birisini onun önüne geçirirsen olacağı budur.bu ülkeyi yönetenlerin askerlik yapmadığını düşünüyorum artık veya layıkıyla yapmadılar çünkü askerlik yapan birisi er bile olarak yapsa veysel köselenin durumunu anlamışdır.

  • ÖZGÜR İLERİ17 Ağustos 2017 16:18

    Orduyu tasfiye ettiniz. Liyakatı bozdunuz. Feto ile işbirliği yapıp suçsuz yere bir sürü generali hapsettiniz. Sonra da milletim beni affetsin dediniz.

  • hasan17 Ağustos 2017 15:35

    onurlu bir davranış sergilemiş... böyle sisteme böyle cevap.

  • hasan17 Ağustos 2017 14:53

    liyakatı terk ettiniz emir eri aradınız bize yakın olsun dediniz bilgisine birikimine önem vermediniz her kurumu berbat ettiniz tarih sizi hiç iyi anmayacak bilesiniz