E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİbadi'den flaş Türk Askeri açıklaması---

İbadi'den flaş Türk Askeri açıklaması

İbadi'den flaş Türk Askeri açıklaması
10 Ocak 2017 - 21:46 borsagundem.com

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, ülkesindeki terör örgütleriyle mücadelenin yetersizliğine rağmen Türkiye'ye bir kez daha rest çekti. İbadi, ilişkilerin normalleşmesi için Türk askerinin bölgeden çekilmesini istedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti sonrası Haydar el İbadi, Türkiye'nin açıklamalarına rağmen Bağdat- Ankara hattında ilişkiler için umutsuz konuştu. Türkiye'nin Irak'taki terör örgütleriyle mücadele vurgusuna rağmen İbadi, Türk askerinin Irak'tan çekilme isteğini yineledi.

Reuters'ın haberine göre Irak devlet televizyonuna konuşan İbadi, Türk birliklerinin Irak'ın kuzeyindeki Başika kampından çekilmemesi halinde kuzey komşusu Türkiye'yle ilişkilerde ‘tek bir ileri adım atılmayacağını' ifade etti.

YILDIRIM'IN O SÖZLERİNE RAĞMEN...
Başbakan Binali Yıldırım ve İbadi, geçen hafta başkent Bağdat'ta bir araya geldikleri toplantıda Başika'daki Türk askeri varlığını ele almıştı. Sorunun ‘dostane' bir şekilde çözüme ulaştırılacağını kaydeden Yıldırım, "Irak'ın egemenliği bizim için çok önemlidir, egemenliğine zarar verecek hiçbir girişime, hiçbir harekete rıza göstermeyiz, içinde olmayız. Irak'ın bütünlüğü de aynı şekilde bizim için önemlidir, bunun bilinmesini isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

İBADİ TUTUMUNDA ISRARLI
Türk mevkidaşına askerlerin Başika'dan çekilmesi yönündeki taleplerini ilettiklerini belirten İbadi de, "Başika konusunda imzalanan sonuç bildirgesinde Türk askerlerinin topraklarımızdan çekilmesi talebimizi ilettik. Türk tarafı, Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstereceğini vurguladı" açıklamasında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Garip11 Ocak 2017 06:42

    İbadi adam ol adam başkalarının yıllarca uşaklıgı yaptın hale akıllanmadın ülkeni 3 parçaya böldüler bu günkü haline bak zavalı

  • torku11 Ocak 2017 06:21

    emekci doğru söylüyor. bizimkiler yalan...

  • hulya11 Ocak 2017 00:14

    erdogandaki yurek yokki onlarda, abdnin usaklari

  • ahmet engin10 Ocak 2017 22:02

    it surusunun basi. seni dinleyen senin gibi olsun. cok yakindir ders almana az kaldi. ibibik bozuntusu...

  • emekci10 Ocak 2017 22:01

    demekki neymiş, hiç kimse yabancı askeri ülkesinde istemezmiş. peki bizde niye incirlik üssü var? çünkü nasılki suriyede rus üssü var, biz de dış desteğe muhtaç aciz bir devletiz.

  • Trabzonlu10 Ocak 2017 21:52

    E bize öyle demediler! Normalleşti dediler!yine palavra sıkmışlar ya la koplacılar