E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHulusi Akar'ın yaveri ihaneti itiraf etti---

Hulusi Akar'ın yaveri ihaneti itiraf etti

Hulusi Akar'ın yaveri ihaneti itiraf etti
20 Temmuz 2016 - 10:26 borsagundem.com

FETÖ üyesi olduğunu, yıllarca paşaları dinlediklerini itiraf eden Yaver Türkkan, Tümgeneral Dişli’nin darbe gecesi Akar’a “Kenan Evren olacak mısın olmayacak mısın” diye sorduğunu anlattı

Sabah'ta yer alan habere göre; FETÖ militanlarının darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkkan ihaneti itiraf etti. FETÖ üyesi olduğunu belirten Türkkan, "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan yararlanmak istedi. İşte yaverin savcılıkta verdiği kan donduran ifadenin detayları:

Cemaat üyesiyim: Paralel Yapı üyesiyim. Fetullah Gülen cemaatindenim. 1989'da Işıklar Askeri Lisesi sınavlarına girdim. Sınavdan önceki gece soruları getirip verdiler. Ve liseyi kazandım. Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım.

Paşaları kesintisiz dinlediler: Özel Paşa'yı (Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel) dinleme cihazıyla sürekli dinliyorduk. Cihazı Türk Telekom'da çalışan 'Abi' verdi. Haftada bir cihazları götürüp 'Abi'ye veriyordum. Necdet Özel Paşa, Hulusi Akar Paşa ve Yaşar Güler Paşa döneminde dinleme yapıldı.

Tek tek alınacaktı: Ben darbeyi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında öğrendim.

Kenan Evren olacak mısın?: 15 Temmuz öğleden sonra Tümgeneral Mehmet Dişli'nin odasına gittim. O da cemaatçidir. Bize 'Genelkurmay Başkanı'na sen Kenan Evren olacak mısın olmayacak mısın diye soracağım' şeklinde beyanda bulundu. Dişli, Akar Paşa'nın teklifi kabul edeceğini düşünüyordu. Ancak Akar teklifi kabul etmedi. Kuvvet Komutanları da ikna edilemedi.

'Girin' emri: 15 Temmuz Cuma günü saat 20.00-21.00 arasında Genelkurmay Başkanı makamındaydı. Akar en son MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştü. Fidan makamdan ayrıldıktan sonra Özel Kuvvetler'den 20 civarında tam teçhizatlı asker Karargâh'a girdi. Dişli de oradaydı. 5 dakika sonra Dişli çıktı bize 'girin' dedi.

Yanlış yapıyorsunuz: İçeri girdiğimizde Akar Paşa bize 'Yanlış yapıyorsunuz' dedi. Özel Kuvvetler onu götürdü. Sürekli bize 'Yanlış yapıyorsunuz' diyordu.

Katliam gibiydi: Ben orada kaldım. Dişli Paşa beni telefonla arayarak, komutanının eşini aramam konusunda isteği olduğunu söyledi. Ben de hanımefendiyi askeri hattan aradım. Hanımefendi konuşurken gözyaşlarına boğuldu. Meclis'in bombalandığını, sivil halkın öldürüldüğünü TV'den öğrendiğimde pişman olmaya başladım. Yapılanlar katliam gibiydi.

Sivil şehit yakınlarına aylık bağlanıyor

 

Darbeciler'in Öcalan'lı kaos planı

 

İdam yerine bu ceza gündemde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • once vatan20 Temmuz 2016 16:32

    geberene kadar hapse mahkum edilmeli hepsi, vatana ihanettten.

  • cumhur20 Temmuz 2016 13:43

    Eskiden Türk Silahlı Kuvvetleri, bünyesindeki dincileri, gericileri, cemaatçileri, rejim karşıtlarını bir bir saptıyor ve her 30 Ağustos'ta ordudan ihraç ediyordu. 2002'den sonraki yıllarda o dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, ihraçlara muhalefet şerhleri koymaya başladı, daha sonraki yıllarda da ihraçlar büyük ölçüde durdu. Sonunda Ordu, içindeki pislikleri temizleyemediği için bu hale geldi!... lütfen gerçekleri söyleyin ki sorun çözülebilsin.

  • serkan 20 Temmuz 2016 11:55

    memlekette boru patlasa paralel dıyorsunuz bu sekılde vermez amerika size bu fetullahı cok ıyı kullanıyorlar ne zaman ısı bıter o zaman verır

  • serkan20 Temmuz 2016 11:53

    ulan cocuklar bıle guler o ıfadelere abısı ses kayıtlarını ıstıyormusta o da haftalık olaraka verıyormus guldurmeyın adamı hıcmı sorgulamadın kımsın nesın dıye bunlar amerıka ve ısraıl gıbı devletlerın planlamıs oldugu bır darbe gırısımıdır ama basarısız oldular basarısız oluncada fetullah gulene yıkılıacagı her halınden bellıydı aynen oylede oldu

  • wers20 Temmuz 2016 10:42

    nasıl yaptınız vatanınıza ihanet nasıl edersiniz

  • ALİ20 Temmuz 2016 10:35

    bunlar hem darbeci hemde hırsız mış, hırsızlıktan da yargılansınlar....