E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetten yeni şeker hamlesi---

Hükümetten yeni şeker hamlesi

Hükümetten yeni şeker hamlesi
15 Mart 2018 - 19:20 borsagundem.com

Hükümet, büyük tepki toplayan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hakkında iki yeni önerge hazırladı

Muhalefetin hedefi olan ve kamuoyunda da büyük yankı uyandıran şeker fabrikalarının özelleştirilmesi tartışmasıyla ilgili hükümetten yeni bir hamle geldi.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, nişasta bazlı şeker (NŞB) kotası yüzde 10’dan yüzde 5’e çekilirken, özelleştirilecek fabrikalarda üretim eksikliği olması halinde bu kotalar da Türkiye Şeker Fabrikaları’na devredilecek. AK Parti, Meclis’te görüşmeleri süren torba tasarıyla hayata geçirilecek bu değişiklikler için iki ayrı önerge hazırladı.

Tasarının 47 ve 49. maddelerinde değişiklik içeren bu önergelerden ilkiyle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da geçen hafta Türk-İş’i ziyaretinde açıkladığı NŞB kotasının yüzde 10’dan yüzde 5’e çekilmesi sağlanacak. İkinci önergeyle de, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle şeker üretiminin azalacağı yönünde muhalefetten gelen eleştirilere yönelik, özelleştirilecek fabrikalarda üretim eksikliği yaşanması halinde bunların şeker kotalarının Türkiye Şeker Fabrikaları’na devredilmesi öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aslan Köklü15 Mart 2018 23:48

    Özetle son 9 yıldır ülkeyi yönetemez hale geldi hükümet

  • ...15 Mart 2018 22:44

    süt yok. süt tozu var... şeker yok, glokoz var... bunları engellesen sağlık masrafların 5 yıl sonra otomatikman azalacak. onu yapmak yerine. sonrasında büyük dev hastanelerle sağlık hizmeti veriyorum diyolar utanmadan. bizim Türkiye okadar büyük ki israilde, avurpuada böyle büyük arsası olan devlet yok. biz neden bir sürü toprak varken, ekip biçmek yerine saçma sapan katkı maddelerini sofralarımıza alıyoruz ? ... nukleer enerjı. avruapda akarsu yok kucucuk toprak paröası biz türkiye olarak büyük akarsular,güneş,rüzgar ile iç içeyiz ama nukleer diyoruz ? hattaken aklım fiksim tutuluyo. rezim bir strateji

  • Ercüment15 Mart 2018 20:49

    Turkiye Seker fabrikasi ortadoguda ve Asya yakin ve afrikaya yakin ve ortasinda tek fafrika düsünün ki her alanda sekerli maddeler gelisiyor..ve ayrica fabrikanin üretimini 10 katina cikarma sansimiz cok yüksek sadece importumuzu daha iyi gelistirmeliyiz..

  • Mustafa 15 Mart 2018 20:18

    İnsanların sağlığı ile oynayanlara LÂNET OLSUN...

  • alp15 Mart 2018 20:11

    KILIŞTAR BAĞIRIP DURURDU NİŞASTALI MISIR ŞURUBU ANLAŞMASI YAPTILAR DİYE ...NE OLDU.. GERÇEK ÇIKTI ORTAYA YAV...BEN HER ZAMAN DERİM BU CHP MUHALEFETİ OLMASIN...BAŞKA BİR ÇALIŞKAN BİLGİLİ BECERİKLİ..PROJE ÜRETEN ..ALTAENETİF ÜRETEN MUHALEFET GEREKİR...CHP HER ŞEYE İSTEMEZZZÜK...

  • misafir15 Mart 2018 20:27

    ya da tepki geldiği için düzenlemeye gittiler. şu trollerin beynini kuşa taksan uçamaz

  • xy15 Mart 2018 20:25

    Chp olmasaydı da sen göreydin, o kanunlar çıkacak mıydı. O zaman birilerine çok rahat peşkeş cekilirdi. Baskı sonucu bunlar yapılıyor. korku 2019 da seçim var.