E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümeti protesto için 11 Ocak'ta eylem var---

Hükümeti protesto için 11 Ocak'ta eylem var

Hükümeti protesto için 11 Ocak'ta eylem var
27 Aralık 2013 - 11:59 borsagundem.com

Sendika ve kitle örgütleri, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu dolayısıyla hükümeti protesto etmek için 11 Ocak'ta eylem yapacağını duyurdu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) 11 Ocak'ta "Özgürlük, Barış, Demokrası, Adalet ve Emek Mitingi" düzenleyeceğini duyurdu.
Basın açıklaması yapan sendika ve örgütlerin ortak açıklaması şöyle;
"11 yıldır iktidarda bulunan AKP ve gizli ortağı Gülen Cemaati arasındaki ittifak çatırdadı; etrafa rüşvet, yolsuzluk, ihtilas (aşırma), irtikâp (yiyicilik) yayıldı.

Her iki tarafın birbiriyle ilgili iddialarını birer itiraf olarak kabul ediyoruz. Çünkü ikisinin de masum olmadığını, suç ortağı olduklarını biliyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk, zulüm düzeninin sorumlusu olduklarını biliyoruz.
İktidarda on birinci yılını tamamlayan AKP, gizli ortağının da yardımıyla, örneklerine ancak tek parti diktatörlüklerinde rastlanan, eskisinden bile daha baskıcı, daha otoriter, daha totaliter bir rejim kurdu.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz, olmayacak.
Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve emekten yana bütün örgütleri, bütün kurumları; bütün inisiyatif, bütün dayanışma, bütün forumları; tek bir istisna bile bırakmadan bütün yurttaşlarımızı yan yana gelip, omuz omuza vermeye;
11 Ocak 2014‘te Ankara‘da yapacağımız Özgürlük, Barış, Demokrası, Adalet ve Emek Mitingi‘ni ülkenin her bir tarafında hep birlikte örgütlemeye, çoğaltmaya, büyütmeye, katılmaya çağırıyoruz!"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Raks27 Aralık 2013 14:32

    Meşru ve barışçıl gösterilerin, tüm yurt satına yayılması ve ülkesini düşünen herkesin katılması gerekir.

  • Raks27 Aralık 2013 14:15

    Gösteriği düzenleyenlerden ricamdır,provokatörlere izin vermeyelim.

  • Raks27 Aralık 2013 14:08

    AKP Kendi çıkarları uğruna ülkemizi tehlikeye atmaktan kaçınma- maktadır.İş çığrından çıkmıştır.

  • eren27 Aralık 2013 13:18

    onceekı ulkerelı saymassak yunanıstandan sonra demekki sıra bizdeymiş.yuaıstandan parayı kazandılar cıktılar. kredi dercelendirme kuruluşları notunu bile yükselmişlerdi.bunların hepsi para icin oynanan oyun

  • M.Kılıç27 Aralık 2013 12:49

    Tepki koymak yurttaşlık görevidir ,kişi olmaktır. Koyunlar hala otlasın , seyretsin.Özgürlüğün en büyük düşmanları hayatlarından memnun kölelerdir.

  • zaloğlu 27 Aralık 2013 12:44

    şimdi sıra örgütlre mi geldi bundan da bişey çıkaramayacaksınız hedef 2023 tü şimdi hedef 2040 olarak belırledık ama aklınızı başınıza alın oyunlara gelmeyın

  • SERKAN Ç27 Aralık 2013 12:20

    Yanlış anlaşılmasın hiçbir zaman AKP ye oy atmadım yandaşı olmadım!! Ama sivil toplum örgütlerine güvenmeyin. Çünkü onlarda birilerinin maşalığını yapıyor!! Filler tepişir çimenler ezilir. En çok darbeyi yıne vatandaş alıyor, almaya devam edecek!!! O yüzden siz masum bir şekilde protesto ederken birileri ellerini ovuşturuyor olacak!! Tıpkı gezi olaylarında olduğu gibi!! Kim dost kim düşman bu sıralar belli olmuyor!!! Kimsenin gazına gelmeyin. İşlerin büyümesi ekonomiye darbedir!! Haksızlığa hırsızlığa göz yumun demiyorum. Tepkilerde aşırıya kaçmayın. Yakıp yıkmak çözüm değil!!

  • yeter beeee yeterrrr bıktık valla27 Aralık 2013 12:05

    hükümeti destekleyenlerin yanında cücük kadar sayınız var. istiyorsunuzki hep sizin istediğiniz olsun. seçimler yaklaştı tepkinizi orada gösterin.

  • İdealli27 Aralık 2013 12:04

    Yıllardır aynı senaryo be yeter artık. Çocuktum, büyüdüm. Şimdi çocuklarımız bu senaryoları izliyor. Yazık, çok yazık!