E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHSBC'nin hedef fiyat düşürdüğü hisse---

HSBC'nin hedef fiyat düşürdüğü hisse

HSBC'nin hedef fiyat düşürdüğü hisse
08 Şubat 2016 - 08:28 borsagundem.com

HSBC, Enka İnşaat'ın hedef fiyatını düşürdü

HSBC, ENKA İNŞAAT İÇİN FİYAT HEDEFİNİ 5,76 TL'DEN 4,77 TL'YE İNDİRDİ, TAVSİYESİ 'TUT'

HSBC, konu ile ilgili raporunda, Enka İnşaat İçin tavsiyesini "'TUT" olarak sürdürdüklerini belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz. Rusya’nın zayıf ekonomik görünümü konsolide satış gelirlerinin yaklaşık %10’unu, operasyonel karının ise %35’ini bu ülkedeki faaliyetlerinden elde eden Enka için 2016’da olumsuzluk teşkil etmeye devam ediyor. 
Enka’nın ofis ve alışveriş merkezi doluluk ve kira oranları tahminlerimizi düşürüyoruz. Öte yandan, düşük petrol fiyatı ortamında 2015 yılsonu itibarıyla 2 milyar doların da altına düştüğünü tahmin ettiğimiz toplam proje tutarını yeni projelerle genişletmenin de zorlukları devam etmektedir. Bu tarafta da yeni proje tutarı tahminlerimizi rekabetçi ortam ve daralan altyapı yatırımlarını dikkate alarak düşürdük. Türkiye’deki enerji işkolunun ise Yİ 
(yap-işlet) kontratının sona ermesiyle 2019’dan itibaren serbest piyasa döneminde bugünkü parametrelerle aynı karlılığı elde etmesinin zor olduğunu düşünüyoruz. NAD (net aktif değer) modelimiz doğrultusunda hedef fiyatımızı 5.76 TL’den 4.70 TL’ye düşürüyor, değerlemenin gelmiş olduğu nokta itibarıyla Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz."
HSBC

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)