E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHSBC, Bağfaş için tavsiye---

HSBC, Bağfaş için tavsiye

HSBC, Bağfaş için tavsiye
05 Mayıs 2016 - 12:00 borsagundem.com

HSBC, Bağfaş için 14.8 TL’ye indirdiği hedef fiyat ile Tut tavsiyesini sürdürüyor

* Bagfaş’ın 1Ç sonuçları güçlü yurtiçi talep ve girdi maliyetlerindeki düşüş sayesinde beklentilerden güçlü geldi. Öte yandan, kanımızca yüksek sezonda düşük kar açıklanmış olması (amortisman ve kur fark giderleri nedeniyle) ve yeni AN/CAN tesisisin çok düşük ihracat miktarı gerçekleştirmesi hissede sonuçların ardından negatif tepkiye yolaçtı. Şirketin faaliyet raporunda yeni AN/CAN tesisi için halen test üretiminden satış yapmakta olduğu yönündeki ifade tesisteki üretime ilişkin teknik problemlerin giderilememiş olduğuna işaret ediyor.

* Önümüzdeki haftalar ya da aylarda bu problemin giderilip CAN ihracatının hız kazanacağını düşünmekle birlikte bu yılki tonajların yıllık kapasite (660 bin ton) ve garantili ihracat bağlantılarının (375 bin ton) altında kalması riski bulunduğunu düşünüyoruz. Yurtiçinde de mevsimsellik ve 4Ç’den KDV kaldırılması beklentisi ile 1Ç’ye kayan talebin önümüzdeki dönemlerde normalleşeceğini tahmin ediyoruz.

*  İhracat hacmi ve satış fiyatları için tahminlerimizi aşağı yönde, yurtiçi satış ve operasyonel marj tahminlerimizi ise yukarı yönde revize ederek daha önce 15 TL olan hedef fiyatımızı hafif değişiklikle 14.8 TL’ye çekiyor ve %7 getiri doğrultusunda Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 24,98
En Yüksek: 25,90
En Düşük: 24,82
Değişim -0,64 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,28
İşlem Hacmi 31.442.370
Toplam Adet: 1.240.045
Ağırlıklı Ort.: 25,45
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)