E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHollandalı milyonerin bitcoin beklentisi şaşırtıcı---

Hollandalı milyonerin bitcoin beklentisi şaşırtıcı

Hollandalı milyonerin bitcoin beklentisi şaşırtıcı
09 Aralık 2017 - 21:40 borsagundem.com

Milyoner yatırımcı Marc van der Chijs Bitcoin'in yeni zirveler tırmanacağını öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM

Milyoner yatırımcı Marc van der Chijs Bitcoin'in yeni zirveler tırmanacağını öngörüyor. Ona göre kripto para birimi 2021 yılına kadar 150 bin dolar seviyelerini görecek ve onda sonra da milyon dolarlarla ifade edilen seviyelere ulaşacak

Bundan bir süre önce, Marc van der Chijs emekli olmak istedi ancak 6 hafta içinde fikrini değiştirdi. Son dönemde kendisi First Block Capital'i kurdu ve bu kuruluş, dijital para birimlerine yatırım yapan bir fon oldu. Van Der Chijs böylece emekliliğinden önce milyar dolar kazanma hayali yolunda bir adım atmış oldu.

Kendisi, dijital para birimlerinin ve blokchain teknolojisinin güçlü bir inananı olarak biliniyor. Hollanda'da düzenlee bir kripto yatırım zirvesinden konuşan milyoner yatırımcı geçen yıl Bitcoin'in 10 bin dolara ulaşacağını öngörmüştü ki bu gerekleşti. Aynı zamanda daha sonra bu yıl Bitcoin'in 15 bin doları geçeceğini öngörmüştü ki bu da gerçekleşti.

Chisj sözlerini şöyle sürdürüyor "Her türden profesyonel yatırımcı bu yıl portföyüne bitcoin eklemek istedi. 2018 için Bitcoin'in 40 bin dolara ulaşmasını bekliyorum. Halen piyasaya katılmak için bekleyen ciddi bir kurumsal para var. 2021 yılında ise Bitcoin 150 bin dolara ulaşacak belki de geçecek. Bitcoin bir gün dünyada ödeme aracı olarak kabul gördüğünde ise bitcoin'in değeri milyon dolarlara ulaşacak. Çünkü dünyada yalnızca 21 milyon bitcoin var. Talep artaca ama arz aynı kalacak. Bu nedenle bitcoin'in değerinin gidebvileceği tek yön yukarısı olacak."

Erken yatırımlar

Marc van der Chijs sermayesini oluşturmaya çok önceleri Çin'de başladı. Hollanda'da eğitimini tamamladıktan sonra, Alman şirketi Daimler'de çalışmaya başladı ve şirketin mali kontrolörü olarak Çin'e taşındı.

Daha sonra eşi Grace sayesinde Gary Wang ile tanıştı. İkisi birlikte Çin'in en büyük video sitesi olan Tudou'yu kurdular. Şirket daha sonra 2011 yılında 822 milyon dolar piyasa değeriyle halka açıldı. 4 yıl sonrasında ise bu şirket 4 milyar dolar karşılığında Alibaba'ya satıldı. Bununla birlikte Van Der Chijs kendisini bir milyarder olarak görmüyor.


Bu konuda şu ifadeleri kullanıyor;
"Etrafımdaki milyarderler, ilgilerini kaynediyorlar. Onlar artık bir kaç milyon Dolar yatırması gereken şirketlerle ilgilenmiyor. Açıkçası kendimi aşırı zengin olmadığım için şanslı görüyorum. Bu açıdan farklı olduğumu düşünüyorum. Hala, yatırım yapmak ve bu yatırımı karlı hale getirmek konusunda yeterince istekli olduğumu düşünüyrum"

Kripto paralardaki ışığı görmek

Mali kriz sırasında Güney Kıbrıs'ta müşterilerin banka hesaplarına erişimleri, bankaların batması korkusu nedeniyle engellenince, Mark Van der Chijs de kendi şirketinin hesaplarına erişemedi. Bunun ardından finans ve bankacılık sistemine ilgi duymaya başladı.

Kısa bir süre sonra da dijital paraların bir alternatif olabileceğinin farkına vardı.

Bu konuda "Dünyada bir şeylerin değişmekte olduğunu ve bunun da özellikle blockchain aracılığı ile olduğunu gördün. Bu ikinci bir internet vakası olabilir ve sektörlerin altını üstüne getirebilir" ifadelerini kullanan Van der Chijs, 2015 yılında küresel bir konferansta yaptığı bu yöndeki konuşması ile kripto paralarının yaygınlaşmasına katkıda bulunmuştu.

Kendisinin bir diğer öngörüsü de yakında bankaların bitcoin mevduat hesapları sunacağı ve bir tuşa dokunarak bitcoini diğer normal para birimlerine çevirmeye imkan tanıyacakları yönünde oluştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D demirkan 10 Aralık 2017 15:57

    BİRİLERİ UCUZA ALIR.ELBETTE PARA KAZANMAK İÇİN REKLÂM YAPAR ÖVER HERGÜN MEDYADA GÜNDEM OLUR. BU HERŞEYDE BÖYLEDİR.EN SON ALANIN ELİNDE PATLAR. KEREVİTAŞ MİLSALİ 56000. 113000. HEM 9 DÖNEM ZARAR AÇIKLIYOR DİYORLAR.HEM 113000 DEN KAPIŞ KAPIŞ ALIYORLAR BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEYİL. BİLEN VARSA YAZSIN.

  • Bennn10 Aralık 2017 10:32

    Bitcoin çakılıyor niye haber yapmıyorsunuz çıkarken hergün haber batarken ses yok

  • Murat murat09 Aralık 2017 23:59

    O ZAMAn satabilirsiniz beyler. Bu trz haberler cikmaya baslayinca biliyorsunuz ki balon patlatiliyor

  • yalan dünya09 Aralık 2017 23:34

    elinde olan varsa 150 değil 500 olacak diye satsınlar bu hollandalılara bu balon bir yerde patlar altın değil hisse senedi değil karşılığında sadece beklenti var içi boş

  • Sdk 09 Aralık 2017 23:31

    Apple bile 1 trilyon etmiyor bu bitcoin 2.5 trilyon dolar olacak diyor... Bende balon patlar yakında diyorum

  • Mustafa 09 Aralık 2017 22:54

    Olur bekle tersi olmasin

  • ahmet09 Aralık 2017 22:49

    lale çılgınlığının aynısı sonu hüsran en son alanların hali harap olacak allah akıl fikir versin allah benden ve aklımdan uzak eylesin isterse 5000000 e çıksın elinde ne var oğlum fişi çektim dükkanı kapattım derse ne tarrak yiyicen akılli ol yavrim bu lafları kimse sana kolay kolay söylemez babanı dinle

  • flamenco7209 Aralık 2017 22:08

    2030'a kadar tedavüle çıkacak 25 milyon bit coinle, 1 milyon doları çarpın bakiiim ..25 000 000 000 000 000 dolar..Bu adamın geri zekalı olduğunu düşünmektense..Bu adamın; bu laflara inanacak geri zekalıların istenen sıklıkta var olduğunu düşündüğünü var saymamız daha doğru olur kanımca..Ahmaklığın lüzumu yok... :D :D

  • KILIÇ09 Aralık 2017 22:08

    BİTKOİN ÖLMEK YADA YOK OLMAK BİR ŞEY ÇÜNKÜ GÜVENCESİ YOK GARANTİSİ YOK YARIN KAPANSA NE OLACAK BELKİDE MİLYON DOLARADA ÇIKAR DESELERDE OLURMU OLUR KANATİMCE BİR KAÇ ZENGİNİN KURDUGU OYUNDUR ÇÜNKÜ ZENGİNLER SÜREKLİ OYUN KURARAK ZENGİN OLMUŞDUR .

  • negredo09 Aralık 2017 21:58

    ne 150 si,,,1 milyon dolar olacak.

  • D demirkan 09 Aralık 2017 21:49

    HER GÜN HER AĞIZDAN BAŞKA BAŞKA HABER.AĞZI OLAN KONUŞUYOR. PARAZİTLER.