E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHizmet sektörünün yeni kahramanları: Üner kardeşler ---

Hizmet sektörünün yeni kahramanları: Üner kardeşler

Hizmet sektörünün yeni kahramanları: Üner kardeşler
15 Ağustos 2016 - 09:40 borsagundem.com

Berk ve Kaan Üner, profesyonel basketboldan, profesyonel gıda sektörüne adım atan ‘ikiz’ler. Ferit Şahenk’in peşinden gidiyorlar. Durinn Burgers başlangıç. Hedefleri ise büyük...

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Ortak yorum şu.“Satın alma gücündeki artış, kentleşme ve ekonomik büyüme hedefleri Türkiye’de lüks restoran işinin ciddi potansiyel taşıdığını gösteriyor. Avrupa’daki kriz ise lüks restoran zincirlerini almak ya da ortak olmak için tam zamanı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.”

Bu uzman görüşüne en uygun isim olarak, birçok iş adamı olsa da birinci sırada Ferit Şahenk çıkıyor. Şahenk, gıda sektöründe ardı ardına imza attığı satın almalar ve ortaklıklarla  liste başından inmiyor.  Almış başını gidiyor. 

Ama peşinde ‘ikizler’ var. Onlar kim mi?

Hizmet sektörünün yeni kahramanları Üner kardeşler geliyor.

Üstelik, hedefler belirlenmiş, Durinn’le planın ilk aşaması gerçekleştirilmiş bile... Sıra franchise’de. 

 

İçeri adım atınca insanın kimyası değişiyor. Mitolojik bir ‘han’burgerci burası.Tahta masalar, kalın urganlar, tavandan sarkan şamdanlıklar, karanlık dünyanın baltaları, renklerin yarattığı esrarlı bir ortam..

Fantastik havayı iliklerinize kadar soluyorsunuz masada. Dışarıdaki tabela göreni durduruyor zaten. Heyecan çok yüksek. Gandalf ve cücelerin büyülü maceraları Orta Dünya’da geçer. Burası ise İstanbul’un ortası. Lezzetin Durinn Burgers durağı.

Zekeriyaköy’de açılan Durin Burgers en çok Koç Üniversitesi’nin gençlerini sevindirmiş.

Kısa boylu, kıvırcık saçlı, neşeli, ehl-i keyif bir ırk olan Hobbitler’in zamanından bugüne ışınla kopyalanmış mekana gelen emin olun kolay kolay çıkamıyor. İnsan ister istemez kendini görsel şölene ve yemeğe kaptırıyor. Zaten ‘ejderha ateşi’yle pişen o harika hamburgerleri nasıl bırakıp kaçarsınız ki...

Berk ve Kaan, Türkiye’nin yeni damak tadını yaratan, ekmeğinden etine özenle seçilmiş özel ürünleriyle rakiplerine fark atan 'girişimci' Üner kardeşler. Bir diğer ortak noktaları ise sportmen ikizler. Uzun yıllar basketbol oynamışlar hem de profesyonel. Ama gıda olayı, hizmet sektörü ağır basınca, hayalleri ‘haydi, durmayın’ diye bastırınca ‘vakit geldi’ demişler.

Çok değil 8 ayda geldikleri nokta imrenilecek cinsten. Tarzları da menüleri de çok seviliyor.

“Durinn temalı bir restoran ve Türkiye’de böyle bir yer yok. Markamızın geleceği için çok ümitliyiz”diyor Berk Üner. Türkiye’nin 4 önemli adresinde yatırımcılarla franchise görüşmesi yaptıklarından söz ediyor. Bu arada Ünerler’in AVM’leri gözlerine kestirdikleri ortaya çıkıyor. Yakın gelecekte McDonalds’ın, Burger King’in, tavukçuların ağırlığı içindeki alış veriş merkezlerinde başlayacak olan çetin bir rekabetin ilk mesajı geliyor. 

Durinn Burgers, devlere kafa tutuyor... 

İNİŞ ÇIKIŞLARDAN EN AZ ETKİLENEN SEKTÖR GIDA 

 -Önce kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

-Berk Üner: Biz Kaan’la çift yumurta ikiziyiz ve 1988’de Mersin’de doğduk. Başka kardeşimiz yok. Okulla beraber basketbol hayatımız da başladı. İkimiz de uzun yıllar profesyonel olarak çeşitli takımlarda oynadık. Babamın işi gereği neredeyse tüm Türkiye’yi dolaştık ve en sonunda İstanbul’a geldik.

-Neden yeme-içme sektörü?

-Kaan Üner: Günümüz ekonomisinde iniş çıkışlardan en az etkilenen sektörlerden birisinin gıda olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu sektörde farklılıkların çok çabuk fark edilip sonuç alındığına inanıyoruz. Basketbolu bırakmamızdaki en önemli nedenlerden ilki bu işe duyduğumuz heyecan oldu. 

İŞLER ARTIK YOLUNA OTURDU 

-Durinn Burgers fikri nasıl ortaya çıktı? Neden Zekeriyaköy?

-Berk Üner: Durinn’i Zekeriyaköy’de açmamızın en büyük sebebi ,düşündüğümüz konseptin üniversite öğrencilerinin ilgisini çekeceğine inanmamız oldu. Sarıyer’de oturmamız dolayısıyla ilk noktanın Koç Üniversitesine yakın olmasını istedik. Yüzüklerin Efendisi ve Hobit filmini çok sevdiğimiz için, iç mimar arkadaşımız ile birlikte mekanın dekorasyonunu filminden esinlenerek hazırladık. Ama her aşamasında Kaan’la beraber çalıştık, hatta restoranın önünü marangozhaneye çevirip, kesme biçme işlerini kendimiz yaptık.

Durinn açılalı yaklaşık 8 ay oldu ve işler yavaş yavaş oturmaya başladı. Özelikle Koç Üniversitesi’ne yakın olmamız işlerimiz ve tanınmamız açısından oldukça faydalı oldu. Okulların tatil olduğu yaz aylarında ise konseptimizin franchise hazırlıklarını tamamlıyoruz. Durinn temalı bir restoran ve Türkiye’de bu tarz bir yer pek olmadığı ve lezzetlerimizin de çok özenerek hazırlanması sebebiyle markamızın geleceği için çok ümitliyiz .

Şu an Durinn’de 7 personel çalışıyor. Öğlen saat 12.00 ile gece 12.00 arası açık. 

YATIRIMCILARLA FRANCHISE GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUZ 

-Franchise hazırlıklarını biraz daha açır mısınız? Durinn’in başka şubeleri de olacak mı?

-Berk Üner: Elbett şu anda Türkiye’nin her yerinden çok talep var. Durinn’in şubelerini de açabiliriz. Ancak bu konsepti öncelikle franchise vererek paylaşmak istiyoruz. Ankara, Bodrum, İzmir ve Denizli’de yatırımcılarla franchise görüşmelerimiz devam ediyor. Ve açılmış ve açılacak AVM'lerin tamamında olmayı arzu ediyoruz.

Markamız ne McDonalds ne de BurgerKing. Biz hamburgerimizi ve tavuk ürünlerimizi ellerimizle hazırlıyoruz. Bütün ürünlerimizin hammaddeleri özenle seçiliyor. Ekmeğimizi özel üretiyoruz.

İlk franchise fuarına katılıp konseptimizi tanıtacağız.

İrtibat telefon: 0212 342 22 37

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)