Ana SayfaPiyasaHisse toplandıktan sonra düşer mi çıkar mı?---

Hisse toplandıktan sonra düşer mi çıkar mı?

1 / 2
Hisse toplandıktan sonra düşer mi çıkar mı?
22 Aralık 2014 - 11:03 www.borsagundem.com

YABANCI İLGİSİ AZALSA DA SÜRÜYOR

SORU-
Çelebi hisseyi toplaması ne zaman sona erdiriyor? Hisse toplandıktan sonra düşer mi, çıkar mı? Cevaplarsanız çok sevineceğim.

Faik Karaman

CEVAP-Hisseye yönelik yabancı ilgisi devam ediyor. Sermayesinin yüzde 22’si halka açık olan Çelebi Hava Servisi’nde yabancıların payı yıl başında yüzde 28,71 seviyelerinde bulunuyordu. Söz konusu oran 2 Aralık 2014 tarihine gelindiğinde yüzde 47,11’e ulaştı. Yıl içinde yabancıların gerçekleştirdiği net alım tutarları 15,4 milyon TL seviyesine yaklaşırken son üç ayda azalarak da olsa alımları devam ediyor.

Şirketin sermayesinin yüzde 78,36’sına sahip bulunan Çelebi Holding’in de zaman zaman alımlarda bulunduğu gözleniyor. Büyük ortak, son olarak eylül ayında borsada işlem gören paylardan alım gerçekleştirirken hissedeki çıkışın temel nedeni yabancı alımları. Gerçekleşen alımların devam etmesi hissedeki çıkışın da sürmesinde etkili olacak.

Firmanın mali yapısına baktığımızda ise son dokuz aylık süreçte kârını hayli artırdığını görmekteyiz. Geçtiğimiz yıl 9,7 milyon TL olan dönem kârı bu yıl 48,5 milyon TL’ye ulaştı. Satış gelirlerindeki artış kârının artmasında hayli etkili olurken fiyat kazanç oranın da normalleşmesine ve   14,81 seviyesine gerilemesine imkan sağladı. Bununla birlikte fiyat kazanç oranın hâlâ 11,23 olan sektör ortalamasının üzerinde bulunduğunu belirtmek isteriz.

Şirketin kârındaki artışın devam etmesi kaydıyla hissedeki fiyat gerilemeleri uzun vadeli alım için fırsat olarak değerlendirilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)