E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi yarışmasında Özyeğin Üniversitesi birinci oldu---

Hisse senedi yarışmasında Özyeğin Üniversitesi birinci oldu

Hisse senedi yarışmasında Özyeğin Üniversitesi birinci oldu
21 Mart 2017 - 16:55 borsagundem.com

Özyeğin Üniversitesi, CFA Institute tarafından dünya çapında düzenlenen hisse senedi araştırma raporu yarışmasının Türkiye finalinde birinci oldu

Özyeğin Üniversitesi, CFA Institute tarafından dünya çapında düzenlenen hisse senedi araştırma raporu yarışmasının Türkiye finalinde tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Özyeğin Üniversitesi, ülkemizi Nisan ayında Prag’da yapılacak olan bölge final yarışmasında temsil edecek.

15 ÜNİVERSİTE YARIŞTI

Başarılı üniversite öğrencilerinin profesyonel iş hayatını deneyimlemelerine fırsat vermek amacıyla Türkiye’de 2009 yılında başlayan “CFA Research Challenge” yarışmasının bu yıl dokuzuncusu yapıldı. Yarışmanın Türkiye ayağına, toplam 15 üniversitenin işletme, finans, ekonomi, bankacılık bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı. Her sene farklı şirketlerin araştırma raporuna konu olduğu yarışmada bu sene Arçelik incelendi. Takımlardan sektörel ve finansal analiz yapması, değerleme yöntemlerini kullanması ve bunun sonucunda bir tavsiye kararı alması beklendi. Yazılan raporlar üç finans profesyoneli tarafından değerlendirilip notlandı; en yüksek puanı alan beş üniversite Türkiye finalinde sunum yapma hakkı kazandı.

ŞAMPİYON ÖZYEĞİN OLDU

Final yarışması 9 Mart 2017 Perşembe günü Yapı Kredi Yatırım sponsorluğunda Yapı Kredi Plaza D Blok Genel Müdürlük Binası, Konferans Salonu’nda yapıldı. Finalde ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi yarıştı. Final sunumları beş finans profesyonelinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Rapor ve sunum puanlarının ortalaması alınarak yapılan sıralama sonucunda Ezgi Akalan, Mohamad Aljaıroudı, Hasan Okan Arın, Aarush Jaggi ve Mert Mut’tan oluşan ÖzÜ Takımı, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Son üç yıldır okullarını temsil eden ve yarışmanın Türkiye finalini ikinci kez kazanarak finans alanında önemli bir başarıya imza atan ekibe, ÖzÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Yönder ve Ak Yatırım’dan Bertuğ Tüzün mentorluk yaptı.

NİSAN'DA PRAG YOLCUSU

Şampiyon ekip, 26-28 Nisan’da Prag’da yapılacak bölgesel final yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. Özyeğin Üniversitesi takımı, bu yarışmada da birinci olması durumunda yine Prag’da yapılacak global finale katılacak.

Yarışmaya katılan her üniversite takımı iki danışmanla yarışmaya hazırlanıyor. Akademik danışmanı üniversiteler kendileri belirliyor. Sektörel danışman ise sermaye piyasalarında deneyim sahibi olan profesyonellerden seçiliyor. Bu sayede takımların teorik bilgi ile piyasa pratiği arasında gerçekçi bir bağlantı kurması amaçlanıyor.

Üniversite-Sermaye piyasaları işbirliğinin en canlı örneklerinden biri olan CFA hisse senedi araştırma raporu yarışması Türk Sermaye Piyasalarına küresel standartlarda donanıma sahip genç yetenekler kazandırmayı hedeflemektedir. CFA Research Challenge’da daha önceki yıllarda aşağıdaki üniversiteler belirtilen şirket rapor ve sunumları ile Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmışlardı:
2016-2017: ARÇELİK – Özyeğin Üniversitesi
2015-2016: TÜPRAŞ – Boğaziçi Üniversitesi
2014-2015: TURKCELL – Özyeğin Üniversitesi
2013-2014: ÜLKER – Koç Üniversitesi
2012-2013: THY – ODTÜ
2011-2012: TOFAŞ – İzmir Ekonomi Üniversitesi
2010-2011: Trakya Cam – Sabancı Üniversitesi
2009-2010: Mardin Çimento – Sabancı Üniversitesi
2008-2009: TAV Havalimanları – Koç Üniversitesi

CFA İstanbul Society Yönetim Kurulu adına emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederken, Özyeğin Üniversitesi takımına Prag’daki Bölgesel (EMEA) finalde ve bu aşamayı geçerlerse ardından katılacakları global finalde başarılar dileriz. Katılan tüm takımlara ise bu yarışma sürecinde edindikleri teorik ve profesyonel kazanımlara odaklanmalarını ve gelişim süreçlerini destekleyecek olan CFA programına başlamalarını tavsiye ederiz.

Bugüne kadar 15.000’den fazla öğrencinin katıldığı organizasyona; 2015 yılında 70 ülkeden 865’den fazla üniversite katılmıştır. 4.000’den fazla üniversite öğrencisi organizasyonda yer almanın heyecanını paylaşmıştır. Organizasyon boyunca 99 ayrı firmanın değerleme raporları hazırlanmıştır.

Dünya çapında yatırım profesyonelleri tarafından 50 yıl önce kurulan CFA (Chartered Financial Analyst) Enstitüsü 130.000’den fazla üyesiyle, finans sektörünün en saygın derneklerinden biri olma özelliğine sahiptir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)