E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse satışı için Suzan Sabancı neler söyledi?---

Hisse satışı için Suzan Sabancı neler söyledi?

Hisse satışı için Suzan Sabancı neler söyledi?
05 Mart 2015 - 10:16 borsagundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, Citigroup'un Akbank hisselerinin satışına ilişkin açıklama yaptı

Citigroup Inc.'in, devam eden sermaye planlama çalışmalarının bir parçası olarak kendi ana faaliyetlerine odaklanması ve azınlık payı sahibi olduğu şirketlerden ayrılması sebebiyle Bankamız sermayesindeki %9.9 dolaylı iştirak satışı başlattığı 4 Mart 2015 tarihindeki 
açıklamada duyurulmuştu.
Citigroup, sahibi olduğu Akbank hisselerinin yaklaşık %9.9 oranındaki bölümünü hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile dün akşam itibarı ile piyasada satmıştır. Yapılan işlemin niteliği gereği talep toplama piyasaların kapalı olduğu saatlerde yapılmıştır. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer  "Akbank yönetimindeki payı çok düşük olan Citi'nin paydaşlarına karşı sorumlulukları dolayısıyla böyle bir karar alması doğaldır. Citi yönetimine 2007 yılından 
itibaren sürdürdüğümüz başarılı stratejik ortaklığımız için teşekkür etmek isterim. Dünyanın en değerli markaları arasında yer alan Citi'nin hem Türkiye'ye hem de Akbank'a olan güveni bize yıllar boyunca gurur verdi. Bu dönemde Citi ile birçok alanda önemli çalışmalarımız oldu. Bu başarılı ortaklık büyük fırsatlar doğurdu. Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)