E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse piyasası daha da düşecek---

Hisse piyasası daha da düşecek

Hisse piyasası daha da düşecek
03 Eylül 2014 - 07:52 borsagundem.com

Wells Capital Management Şef Yatırım Stratejisti James Paulsen, yıl sonuna kadar hisselerde yüzde 15 düşüş yaşanacağını öngördü

S&P 500 Ağustos ayında son 14 yılın en iyi performansını göstererek 3.8 oranında değer kazandı. Endeks geçen Salı 2,005.04 ile rekor kırdı. 

Ama pek çok uzman partinin yakında bitebileceği konusunda uyarı yapıyor. 

Wells Capital Management Şef Yatırım Stratejisti James Paulsen, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada; “Biraz endişeliyim. Hisseler yıl sonundan önce yüzde 15 oranında düşebilir” dedi.

Daha cazip değerlemeleri nedeniyle yabancı hisse senetlerini öneren Paulsen; “Beş yıllık boğa piyasası sona eriyor olabilir. Ancak boğa piyasalarında zaten genellikle doğrusal hareket olmaz” dedi. 

BlackRock Baş Yatırım Stratejisti Russ Koesteric; aynı gazeteye verdiği demeçte faiz artışı korkusunun hisselere zarar verebileceğini kaydetti.

Birçok ekonomist FED'in gelecek yılın ikinci ya da üçüncü çeyreğinde harekete geçeceğini tahmin ediyor. 

Eylül hisse senedi piyasası için tarihsel olarak “ayı” dönemidir. Wall Street Journal’a göre son 20, 50 ve 100 yıldır ortalama düşüş görülen tek ay Eylül. Ancak bazı yatırımcıların hala boğa eksenli hareket ettiği görülüyor.

Stifel Nicolaus Portföy Yöneticisi Kevin Caron, Bloomberg’e yaptığı açıklamada Genel olarak, ekonomik veriler yılın ikinci yarısında ekonominin hızlanması fikrini destekliyor. Bu da kesinlikle hisse senedi piyasalarına yardımcı olacaktır” dedi. Ekonomideki verilerin yönü ile cesaretlenen pek çok yatırımcı var. Bu yatırımcılar yatırımlarını düşük getirili daha güvenli varlıklarda tutmaktan çekiniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)