Ana SayfaPiyasaHisse alımı ve Vakıf Finansal Kiralama sorusu---

Hisse alımı ve Vakıf Finansal Kiralama sorusu

1 / 2
Hisse alımı ve Vakıf Finansal Kiralama sorusu
09 Ekim 2015 - 09:26 www.borsagundem.com

​KONJONKTÜR UYGUN
SORU (1) -
Hisse senedi almak istiyorum. Sizce uzun vadede bu zaman alım için uygun mu?
Müge Öztürk

CEVAP -
Hisse senedi piyasasında zaman içinde değişen genel trendler vardır. Yani belli dönemlerde hisseler genel olarak yukarı ya da aşağı yönlü hareketlerde bulunabilmekte. Bu süre zarfında mali yapısı iyi ya da kötü firmaların hisseleri de trende bağlı olarak düşer ya da çıkar. Şüphesiz asıl önemli olan firmanın genel eğilime bağlı olmadan yükselebilecek niteliğe sahip olmasıdır. Bunun yolu da firmanın gerek gelir gerekse kârlılık yönünden istikrarlı şekilde büyüyen yanını korumasından geçiyor. Eğer firma büyüme gücüne sahipse piyasadaki genel düşüşe rağmen hissenin değerini koruması ya da diğer hisse senetlerine göre daha düşük kayıplarla genel düşüşü atlatması mümkün olabilecektir.
Yukarıda dile getirdiğimiz bilgileri göz ardı etmeden piyasanın genel seyrine baktığımızda şu andaki konjonktür için olumlu bir havanın varlığından bahsedebiliriz. Piyasanın yüzde 65,11’i yabancı yatırımcının elinde bulunması daha sağlıklı bir değerlendirme için BIST 100 Endeksi’nin dolar bazlı veriyle takip edilmesini gerektirmekte. Söz konusu verilere göre endeks 14 Eylül 2015 günü test ettiği dip seviyesinin ardından yukarı yönlü harekete geçmiş bulunuyor. Mevcut durumda da çıkış trendi korunurken bir süre daha yükselişin süreceği anlaşılıyor.
 Bu aşamada daha düşük risk alabilmek adına gelirlerini ve kârını artırmayı başarabilen firmaların takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)