E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHindistan Hedge fonlardan iyi gelir sağladı---

Hindistan Hedge fonlardan iyi gelir sağladı

Hindistan Hedge fonlardan iyi gelir sağladı
27 Ağustos 2014 - 09:00 borsagundem.com

Asya’nın üçüncü büyük ekonomisi olan Hindistan’a yatırım yapan Hedge Fonları bu yılın en iyi getirilerini sağladı

Asya’nın üçüncü büyük ekonomisi olan Hindistan’a yatırım yapan Hedge Fonları, Başbakan Narendra Modi’nin ekonomiyi canlandıracağı beklentileri ile 2014 yılının en iyi performansını gösterdi.

Yılın başından Temmuz sonuna kadar olan dönemde Güney Asya ülkesi Hindistan’a yatırım yapan fonlar yüzde 26 getiri sağladı. Singapur merkezli Eurekahedge Pte.’nin verilerine göre Asya’nın genelinde ortalama getiri yüzde 3.5, Çin’de yüzde 1.9, Japonya’da yüzde 1.2, Kuzey Amerika’da yüzde 3.8 ve Avrupa’da yüzde 1.1 oldu.

Hindistan odaklı hedge fonları, Modi’nin ülkenin 1984’ten bu yana en büyük seçim zaferini kazanmasının ardından 5 yıl içinde en güçlü getiriyi sağlamaya hazırlanıyor. Başbakan Modi, ekonomik büyümeyi canlandıracağı, enflasyonu ve bütçe açığını kontrol altına alacağı ve yatırımcı güvenini desteklemek için ara verilen projeleri canlandıracağı taahhüdünde bulunmuştu.

Singapur merkezli Helios Capital Management Pte. Yöneticilerinden Samir Arora, “Zaman artık değişti ve şimdi kahraman bir Modi var. Yatırımcı ilgisinde büyük bir değişiklik olduğunu görüyoruz. Gelecek yıl Hindistan için çok önemli olabilir” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)